Goran Stanković je nogometaše Olimpije vodil od začetka januarja letos. Foto: www.alesfevzer.com
Goran Stanković je nogometaše Olimpije vodil od začetka januarja letos. Foto: www.alesfevzer.com

"Goran Stanković je ekipo prevzel s svežo energijo in pravo vizijo. Ekipo je po zimskem premoru dvignil na višjo raven. Goranu se zahvaljujem, da je Olimpijo vodil s srcem in vključevanjem mladih domačih igralcev. Konec sezone pa žal kljub osvojitvi nove pokalne lovorike ni bil takšen, kot smo si ga želeli, zato sem se odločil, da z novo sezono pozdravimo novega trenerja. Za ljudi, kot je Goran, ki Olimpijo nosijo v srcu, bodo vrata našega kluba vedno odprta. Tudi zato sem Goranu ponudil, da še naprej ostane del kluba," je v izjavi za javnost sporočil predsednik kluba Milan Mandarić.

Mura že začela priprave na novo sezono

Olimpija je preteklo sezono končala na tretjem mestu državnega prvenstva, za Muro in Mariborom. So pa Ljubljančani osvojili pokal.

Bo Stankovića nasledil Kosić?

Po poročanju Radia Slovenija naj bi bil najresnejši kandidat za naslednika Stankovića Dušan Kosić, ki je v predlanski sezoni do naslova popeljal Celjane, nato pa decembra lani zapustil celjsko klop.

Nizozemski vratar v Mariboru

Iz Maribora so sporočili, da so po odhodih Jasmina Handanovića in Kenana Pirića v svoje vrste pripeljali novega vratarja. To je Nizozemec Menno Bergsen (21 let, 185 cm), ki je bil nazadnje leto in pol član slovaškega prvoligaša Trenčina. Vzgojen je pri Sparti iz Rotterdama, nato pa je branil v drugi nizozemski ligi za Dordrecht in FC Eindhoven. Kot prosti igralec je podpisal dveletno pogodbo.