Nataša Horvat je nova predsednica Mure 05. Foto: MMC RTV SLO
Nataša Horvat je nova predsednica Mure 05. Foto: MMC RTV SLO
Mura ima novo predsednico

Tam je predsednica odbora za proračun, je pa tudi vodja prodaje na murskosoboški enoti Pošte Slovenije. "Obljubljam, da bomo naredili vse, da Muro stabiliziramo in omogočimo njen obstoj. Ponudbe nisem mogla zavrniti, saj je Mura naš klub. Naredili bomo vse, da bo klub preživel," je po pisanju spletnega portala pomurje.si povedala Horvatova.
Topič se skupščine ni udeležil, saj meni, da izredne skupščine ne more sklicati nadzorni odbor kluba. Udeleženci skupščine so se strinjali, da se v klubu dogajajo hujše kršitve pri poslovanju, zato so odstavili tudi dva člana upravnega odbora - Kristjana Gregoriča in predstavnika nizozemskih vlagateljev Hansa Diukersloota.
V upravnem odboru tudi Cipot
Nizozemci so kljub temu zadržali tri mesta v upravnem odboru, saj v Muri še vedno upajo, da bi se vendarle odločili za naložbo v klub. "Vrata Nizozemcem niso zaprta, če imajo poštene namene. Želimo pa konkretne odgovore," je povedal član nadzornega odbora Robert Celec. Namesto Gregoriča in Diukersloota bosta v upravnem odboru po novem sedela še kapetan Mure Fabijan Cipot in Dejan Kuronja.
Kot je znano, je v zadnjih dneh zaradi neurejenih razmer Muro zapustilo že kar nekaj nogometašev. Nekdanja računovodkinja Katja Prijol je pred kratkim razkrila, da ima klub najmanj milijon evrov dolga, Topič pa je v sredini oddaji Športni izziv dejal, da je dolga za približno 750.000 evrov.
Zanikanje iz nogometne šole
Pred skupščino je sledil še en udarec Topiču, potem ko so se z izjavo za javnost oglasili še iz Murine nogometne šole. Med drugim so zanikali njegove trditve, da je dolg Mure 05 tudi plod stroškov nogometne šole. Navedli so, da je v šolo nogometa vključenih nad 200 mladih nogometašev in 13 trenerjev, njihovo delo pa daje rezultate, na katere so lahko ponosni tako v klubu (društvu) kot v okolju. Hkrati so sporočili, da je Topič vse posle NŠ ND Mura 05 predal novemu predsedniku, podjetniku Damiru Banfiju.

Mura ima novo predsednico