Mariboru še petič zapored ni uspelo premagati Mure

Trener vijoličastih Darko Milanič ni mogel računati na kaznovanega Roka Kronavetra, poleg tega pa je zaradi napornega ritma evropskih in domačih tekem nekaj počitka namenil Saši Ivkoviću, Blažu Vrhovcu in Mitji Vilerju.

Amadej Maroša je v 28. minuti na razmočeni Fazaneriji popeljal Muro v vodstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Amadej Maroša je v 28. minuti na razmočeni Fazaneriji popeljal Muro v vodstvo. Foto: www.alesfevzer.com

Nevihta namočila zelenico stadiona Fazanerija

Amadej Maroša popeljal Muro v vodstvo

Mursko Soboto so popoldne pred tekmo zajele nevihte, ki so precej namočile zelenico stadiona Fazanerija, tako da je bilo igrišče težko za igranje. V uvodu so se bolje znašli domači, ki so bili dejavnejši. V 10. minuti je Luka Bobičanec s prostega strela z desne strani precej namučil Kenana Pirića. Na drugi strani je malo pozneje Martin Kramarić ogrel dlani Matka Obradovića.

Bobičanec podal, Maroša v polno

Nato pa je Mura v 28. minuti povedla. Luka Bobičanec je z leve strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je Amadej Maroša ob neodločni obrambi gostov žogo preusmeril mimo Pirića v mrežo. Sledilo je še nekaj nevarnih akcij murašev, ki bi lahko povišali vodstvo. Drugi zadetek domačih je visel v zraku. V 37. minuti je Maroša zapravil še eno veliko priložnost.

Mura v prvem delu zasenčila Maribor

Junak tekme proti AIK-u Alexandru Cretu  v primežu murašev. Foto: www.alesfevzer.com
Junak tekme proti AIK-u Alexandru Cretu v primežu murašev. Foto: www.alesfevzer.com

Bobičanec je v 44. minuti s prostega strela namučil Pirića, ki je malo pozneje imel tudi nekaj sreče, saj je visoka žoga po predložku Bobičanca stresla prečko. Mura je v prvem polčasu na precej razmočeni zelenici stadiona Fazanerija zasenčila goste, ki so verjetno še čutili utrujenost po naporni povratni tekmi 2. predkroga Lige prvakov proti AIK-u sredi tedna. Statistika prvega dela: posest žoge 58:42, streli 11:7, v okvir vrat 6:4 – vse za Muro.

Mešanović v Kousa, Pihler s škarjicami mimo vrat
Maribor je v drugem delu zaigral precej bolje. V 49. minuti je Kramarić sijajno prodrl po desni strani, nato podal v sredino, kjer je Jasmin Mešanović z volejem sprožil "s prve", a nastreljal Žigo Kousa. V 56. minuti je Aleks Pihler atraktivno poskusil s škarjicami, a je njegov strel za las zletel mimo leve vratnice Obradovića. Maribor je pritiskal za izenačenje.

Milec s strelom od vratnice izenačil

Martin Milec poskrbel za izenačenje

Milanič je v 67. minuti v igro hkrati poslal Dina Hotića in Andreja Kotnika. Menjava se je obrestovala, saj je Hotić v 70. minuti sodeloval pri izenačenju. Denis Klinar je prodrl po levi strani, nato poslal predložek na drugo stran, kjer je Hotić ustavil žogo in jo podal nazaj do vtekajočega Martina Milca, ta pa jo je z roba kazenskega prostora z močnim strelom poslal za hrbet Obradovića. Žoga se je v mrežo odbila od vratnice.

Posest žoge 50:50, streli v okvir vrat 7:6 za Maribor
Vijoličasti so po izenačenju prevzeli pobudo in napadali za zmago, a se je Mura ubranila. Končna statistika: posest žoge 50:50, streli 20:16, v okvir vrat 7:6 – oboje za Maribor, ki mu tako še petič zapored ni uspelo streti Mure.

Martin Milec (v sredini) se veseli izenačenja. Foto: www.alesfevzer.com
Martin Milec (v sredini) se veseli izenačenja. Foto: www.alesfevzer.com

Tudi Rosenborg le remiziral pri Sarpsborgu
Slovenske prvake že v sredo v Ljudskem vrtu čaka prva tekma 3. predkroga Lige prvakov proti norveškemu prvaku Rosenborgu, ki pa mu prav tako v domačem prvenstvu ne gre po načrtih. Otroci trolov, kot je vzdevek kluba iz Trondheima, so namreč po 16 krogih šele na petem mestu 16-članskega "Eliteseriena" z osmimi točkami zaostanka za vodilnim Möldejem. Rosenborg je v soboto le remiziral pri predzadnjem Sarpsborgu (1:1). Zadetek za aktualne norveške prvake je dosegel Mike Jensen.

Štor zadel za vodstvo, evrogol Kobiljarja za izenačenje

Zadetki s tekme med Aluminijem in Rudarjem

Pred tem so se nogometaši Aluminija in Rudarja v uvodnem sobotnem obračunu 4. kroga razšli brez zmagovalca (1:1). Aluminij je povedel v 23. minuti. Matic Vrbanec je z leve strani poslal predložek na daljšo vratnico, kamor je vtekel Luka Štor in jo z glavo pospravil za vratnico v mrežo. Rudar, ki ga je prvič vodil Jani Žilnik, je izenačil v 58. minuti. Rijad Kobiljar je po neuspešno zaključenih prejšnjih napadih sprejel žogo, ki se je po kotu in odbojih prikotalila do njega, nato pa jo s pravim evrogolom poslal v zgornji desni kot domačih vrat. Dve minuti pozneje je Štor za las zgrešil možnost, da bi dolgo žogo natančneje ujel in poslal mimo vratarja gostov. Domačim ni uspelo, da bi preobrnili potek igre, čeprav so bili nevarnejši tudi v nadaljevanju, prevladovala je dvojica Štor in Vrbanec. Aluminij se je z remijem tako vsaj za en dan zavihtel na vrh lestvice, s katerega ga lahko v nedeljo izrineta bodisi Olimpija bodisi Triglav, ki se bosta udarila v medsebojnem obračunu.

Luka Štor je v 23. minuti povedel Aluminij v vodstvo. Štor je dosegel tretji prvenstveni gol v novi sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Štor je v 23. minuti povedel Aluminij v vodstvo. Štor je dosegel tretji prvenstveni gol v novi sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog, sobotni tekmi:

MURA - MARIBOR 1:1 (1:0)
4.100; Maroša 28.; Milec 70.

Mura vs Maribor( id: 18355571 datum: 4.7.2019)

ALUMINIJ - RUDAR 1:1 (1:0)
300; Štor 23.; Kobiljar 58.

Aluminij: Janžekovič, Martinović, Kontek, Amuzie, Jakšić, Petrović, Horvat, Vrbanec (73./Marinšek), Krajnc (78./Živković), Leko (60./Matjašič), Štor.

Rudar Velenje: Stopajnik, Krefl, Hrubik, Pušaver, Filipović (46./Lovenjak), Vošnjak, Kitek (83./Petrovič), Kobiljar, Radić, Tomašević (57./Trifković), Tučić.

Sodnik: Andraž Kovačič (Ljubljana)

Nedelja ob 17.30:
CB24 TABOR SEŽANA - DOMŽALE

Ob 20.15:
OLIMPIJA - TRIGLAV


Odigrano v petek:
CELJE - BRAVO 2:2 (1:2)
400; Lotrič 45./11-m, 50.; Matko 16., Križan 40.

Ekipa
ZRPGToč.
Aluminij42205:28
Olimpija32106:27
Triglav32016:56
Mura31207:65
Bravo41126:84
Rudar40316:73
Celje40314:53
Maribor40313:43
Tabor Sežana31021:33
Domžale20114:61