Bravo je povedel v 16. minuti. Andraž Kirm je z desne strani prodrl v kazenski prostor, nato pa podal v sredino, kjer je Aljoša Matko žogo z nekaj metrov poslal v nebranjeni del mreže.

Križan povišal na 2:0
Boljši Ljubljančani so vodstvo povišali v 40. minuti. Mitja Križan je potegnil v protinapad, ustrelil z roba kazenskega prostora in Matjaža Rozmana matiral s polvisokim strelom za njegovo levo vratnico. Križan je žogo "vlekel" od sredine igrišča.

Mitja Lotrič je z dvema goloma izničil velik zaostanek Celjanov proti Bravu. Varovanci Dušana Kosiča po štirih krogih ostajajo brez zmage. Foto: www.alesfevzer.com
Mitja Lotrič je z dvema goloma izničil velik zaostanek Celjanov proti Bravu. Varovanci Dušana Kosiča po štirih krogih ostajajo brez zmage. Foto: www.alesfevzer.com

Lotrič izkoristil enajstmetrovko
A domači so do polčasa dosegli gol priključka. Ante Vrljičak je v kazenskem prostoru nespretno podrl Dušana Stojinovića, tako da je sodnik Dragoslav Perić pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvedel Mitja Lotrič, ki je žogo poslal v spodnji levi kot Domna Grila. Ta je bil blizu obrambi.

Lotrič z izjemnim zadetkom rešil remi

Evrogol Lotriča za 2:2
Lotrič je v 50. minuti poskrbel tudi za izenačenje. Po akciji Celjanov je odbita žoga okoli 20 metrov od vrat prišla do Lotriča, ki jo je z izjemnim strelom, pravim evrogolom, poslal v levi zgornji kot nemočnega Grila.

Gril ubranil težak strel Vizingerja za vodstvo Celja
Gril se je izkazal malo pozneje, ko je s konicami prstov odbil nevaren poskus Daria Vizingerja za vodstvo domačih. Po zanimivem prvem delu in obetavnem začetku drugega je bilo kar težko verjeti, da je bila to tudi zadnja priložnost na tekmi. Celjani so do konca imeli več žogo v nogah, a bili nenevarni, v primerjavi s prvim polčasom pa tekmecem niso dovoljevali hitrih protinapadov.

Derbi Mura - Maribor na TV Slovenija 2 in MMC-ju
Preostale tekme sledijo v soboto in nedeljo. Osrednja tekma kroga je derbi med Muro in Mariborom, ki se bosta tudi v prenosu na TV Slovenija 2/MMC-ju pomerila v soboto zvečer (20.15) na Fazaneriji.

Žiga Jevšenak iz Brava v Benfico
Novinec v slovenski nogometni prvi ligi Bravo je sicer sporočil, da je 16-letni Žan Jevšenak prestopil k portugalskemu velikanu Benfici. Gre za največji prestop v zgodovini Brava. Jevšenak je podpisal triletno pogodbo in je že na Portugalskem. V lanski sezoni je Jevšenak igral za Bravo U17 in na 25 nastopih prispeval sedem golov, nastopil pa je tudi za slovensko reprezentanco do 16 let. Junija je bil tudi na pripravah s člansko ekipo Brava.

V preteklosti je za Benfico že igralo več slovenskih mladcev, a pravi preboj je uspel le Janu Oblaku. Trenutno je v mlajših selekcijah Lizbončanov tudi nekdanjih branilec Triglava David Zec. Foto: Twitter/@NKBravo
V preteklosti je za Benfico že igralo več slovenskih mladcev, a pravi preboj je uspel le Janu Oblaku. Trenutno je v mlajših selekcijah Lizbončanov tudi nekdanjih branilec Triglava David Zec. Foto: Twitter/@NKBravo

Bravo mi je v letu dni dal zelo veliko
"Moje kratke poti v NK-ju Bravo je konec, vseeno pa bi se rad zahvalil vsem, ki so pripomogli k mojemu napredku tako na nogometnem kot tudi na psihološkem področju. Nogometna šola Bravo mi je v tem letu dni dala zelo veliko, kar je bilo vidno tudi v mojem napredku. Takoj, ko sem prišel, so me v rumeno-modri družini lepo sprejeli medse. Tudi zato si bom NK Bravo zapomnil v lepem spominu,"
je ob podpisu za Benfico povedal Žan Jevšenak.

Napadalno usmerjeni nogometaš je odrastel pri Aluminiju, od koder se je lani preselil v Ljubljano k Bravu in s svojimi igrami v kadetski ligi kot reprezentanci Slovenije pritegnil pozornost tujih klubov. Bravo ni razkril višine odškodnine, do katere so upravičeni tudi pri Aluminiju.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 4. krog

CELJE - BRAVO 2:2 (1:2)
400; Lotrič 45., 50.; Matko 16., Križan 40.

Celje vs Bravo( id: 18216139 datum: 3.7.2019)

Sobota ob 18.00:
ALUMINIJ - RUDAR

Ob 20.10:
MURA - MARIBOR
Prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

Nedelja ob 17.30:
CB24 TABOR SEŽANA - DOMŽALE

Ob 20.15:
OLIMPIJA - TRIGLAV

Ekipa
ZRPGToč.
Olimpija32106:27
Aluminij32104:17
Triglav32016:56
Mura21106:54
Bravo41126:84
Celje40314:53
Tabor Sežana31021:33
Rudar30215:62
Maribor30212:32
Domžale20114:61