Poslovni direktor Bojan Ban je bil zadovoljen s pogovori. Foto: www.alesfevzer.com
Poslovni direktor Bojan Ban je bil zadovoljen s pogovori. Foto: www.alesfevzer.com

Maribor je na lestvici Prve lige po 25 krogih na skromnem četrtem mestu. Zadnji krog pred premorom je v Ljudskem vrtu 7. marca postregel z zelo pestrim dogajanjem. Po porazu proti Bravu z 1:2 je odstopil trener Darko Milanič, teden zatem pa še najuspešnejši športni direktor v zgodovini samostojne Slovenije Zlatko Zahovič.

Pod Kalvarijo se obetajo popolnoma drugačni časi. V zadnjih dneh in tednih so potekali številni sestanki z nogometaši o znižanju plač. Veljavno pogodbo ima trenutno kar 44 nogometašev.

V prvi fazi smo opravili pogovore z zaposlenimi in drugimi delujočimi v klubu o posledicah, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa, ter z vsemi dosegli sporazume. Nato smo pripravili načrt za pogovore z igralci. Predstavljeni so jim bili pogoji klubske usmeritve med kriznimi razmerami in nasploh v prihodnjem obdobju. Nismo delovali enostransko, prisluhnili smo tudi njihovim predlogom, saj se zavedamo, da le skupaj lahko najdemo ustrezne rešitve. Namen je dosežen, prisotno je bilo razumevanje in solidarnost v teh negotovih časih – ne samo za nogomet, ampak celotno družbo ter gospodarstvo,” je pojasnil poslovni direktor Bojan Ban.

Novi športni direktor Oliver Bogatinov je dodal: “Mi skupaj eno smo je slogan Maribora, ki še kako drži. Danes lahko oznanimo, da so tudi igralci in trenerji sprejeli nove pogoje sodelovanja. Ti izražajo veliko mero razumevanja in solidarnosti za trenutno situacijo doma in po svetu ter hkrati potrjujejo ambicioznost, ki je v Mariboru vedno na najvišji ravni. Način, da smo novi dogovor dosegli v skupnem konsenzu in enotno (z izjemo nekaterih posameznikov, ki imajo svoje pomisleke in smo jim še dali nekaj časa za odločitev), pa potrjuje naš slogan ne samo v besedah, ampak tudi v dejanjih.”