Počilo je po koncu tekme. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Počilo je po koncu tekme. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Ob prihodu na železniško postajo v Ljubljani so nekateri mariborski navijači brez sramu pozdravljali z značilno nacistično gesto. Foto: MMC RTV SLO

Navijači Maribora Viole so zapustili predvideni ograjeni prostor in se spopadli z varnostniki ter začeli trgati stole in jih metati na igrišče proti varuhom reda. Policisti so v pripravljenosti spremljali dogajanje na tribuni. Ko so prejeli znak nadrejenih, so se pomaknili proti navijačem. Ti so se hitro pomaknili proti izhodu. Pretep je trajal nekaj minut.

Med samo tekmo sta se navijaški skupini obnašali skoraj vzorno, odjeknilo je le nekaj močnih pirotehničnih sredstev.

Pridržana ena oseba
Iz policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so policisti zaradi kršitev javnega reda in miru pridržali eno osebo, obravnavali pa so tudi kršitev zakona o orožju (zaseg »bokserja«), zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami ter kaznivo dejanje povzročitev lahke telesne poškodbe.

Skupilo jo je tudi nekaj varnostnikov in policist
Po do zdaj zbranih podatkih je ena oseba (med organiziranimi navijači) dobila poškodbe zaradi uporabe pirotehničnih sredstev, lažje telesne poškodbe je utrpel tudi en izmed gledalcev tekme, poškodovanih pa je bilo nekaj varnostnikov in en policist.

Poškodovanih 298 stolov
Upravitelj stadiona v Stožicah, Zavod Tivoli, je sporočil, da je bila po tekmi povzročena večja materialna škoda, ki jo ocenjujejo na 20.000 evrov. Poškodovanih je bilo 298 stolov. Vsa škoda je bila povzorčena na tribuni D, kjer so bili gostujoči navijači. Tribune A, B in C so ostale nepoškodovane, so za MMC še zapisali v Zavodu Tivoli.