Na tribunah Ljudskega vrta je bilo vroče. Foto: MMC RTV SLO/M.R.
Na tribunah Ljudskega vrta je bilo vroče. Foto: MMC RTV SLO/M.R.
Zarifović: Dogovorili smo se, da jih moramo pritisniti
Jug ob koncu ognjevitega derbija ujezil Mariborčane

Olimpija je še drugič zapored slavila v Ljudskem vrtu. Lani je z zmago naredila levji korak k naslovu državnega prvaka, letos pa je z zmago z 2:1 zmanjšala razliko do vodilnega kluba na vsega dve točki.

Jug se ni odločil za 11-metrovko
Ena najspornejših odločitev se je zgodila v 79. minuti, ko je v gostujočem kazenskem prostoru padel Luka Zahović. Posnetek je pokazal, da je bil stik z branilcem Asmirjem Suljićem. Sodnik Matej Jug, ki je stal blizu, pa je presodil, da je Zahović prekršek odigral, in mu pokazal rumeni karton.

Hotić za nespametno potezo videl rdeče
Živce je izgubil Dino Hotić, ki je s hrbta odrinil glavnega sodnika, ki mu je nemudoma pokazal rdeči karton. Razplet je pričakovano ujezil domače navijače, na igrišče je priletelo nekaj bakel in tekma je bila za nekaj minut prekinjena.

Sporna odločitev tudi v prvem polčasu

Že v prvem polčasu bi lahko Jug piskal tudi 11-metrovko za Olimpijo, ko je v 29. minuti Rok Kronaveter zadel vratnico, za odbito žogo sta stekla Suljić in Denis Klinar, Jug pa je dosodil prekršek mariborskega branilca zunaj kazenskega prostora, čeprav se je na posnetku zdelo, da je bil prekršek storjen v kazenskem prostoru.

Mandarić se je opravičil za metanje bakel
V prvem polčasu so navijači iz Ljubljane Green Dragonsi s severne tribune odvrgli dve bakli med gledalce na zahodni tribuni. Po poročanju nekaterih medijev naj bi ena celo zadela otroka.

"Iskreno mi je žal, da se je kaj takega zgodilo. V imenu kluba se opravičujem vsem prizadetim, posebej pa dečku in njegovim staršem, skušal jih bom kontaktirati, ne želim si, da bi imel deček kakšne posledice zaradi tega. Olimpija ne potrebuje takšne podpore, mi smo prvaki in prav je, da se temu
primerno vedemo," je za spletno stran Olimpije povedal predsednik kluba Milan Mandarić.

Žalitve in grožnje Mandariću na VIP-tribuni
Mandarić je bil tudi sam udeležen v drug incident, domači navijači so ga namreč na VIP-tribuni napadli in večkrat zalili s pivom.

"Naš predsednik je bil tarča agresivnih napadov dela navijačev, ki so bili neposredno pod VIP-tribuno. Nezadovoljni z igro svojega moštva so nekateri med njimi večkrat skušali preskočiti ograjo in obračunati s predsednikom in njegovimi sodelavci. Kljub prizadevanjem vodstva NK Maribor, da umiri najbolj napadalne navijače, smo slišali veliko žalitev in groženj, najbolj agresivni in očitno vinjeni pa so vodstvo Olimpije polivali s pivom, ki ga ni manjkalo na tribunah, proti nam so leteli tudi vžigalniki in drugi predmeti. Skupina navijačev je agresivno napadla tudi predsednikov avtomobil, ko se je odpravil s parkirišča v Ljudskem vrtu. Žal nam je, da je imela največja slovenska tekma tako temno plat. Pred iztekom prvega polčasa in po končani tekmi se nismo počutili varno in prijetno na "zaščiteni super VIP-tribuni", zato bomo dobro razmislili, ali bomo v podobnih okoliščinah svetovali predsedniku, da gre na ogled tekme v Ljudski vrt,"
so pri Olimpiji pojasnili v izjavi za javnost.

Barišić okaral navijače obeh ekip
"To je katastrofa, za to ni mesta v nogometu. Da naši navijači nekaj mečejo v ljudi oziroma celo v otroka, se ne sme zgoditi. Da našega predsednika napadajo, pljuvajo in polivajo s pivom, tudi to ne gre. To se ne sme nikoli dogajati. V nogometu vedno znova govorimo o spoštovanju, tega se moramo držati vsi,"
je na novinarski konferenci po tekmi dogodke komentiral trener Olimpije Zoran Barišić.

Zarifović: Dogovorili smo se, da jih moramo pritisniti
Jug ob koncu ognjevitega derbija ujezil Mariborčane