Luka Šušnjara je v dveh sezonah na 67 prvoligaških tekmah dosegel 13 zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Šušnjara je v dveh sezonah na 67 prvoligaških tekmah dosegel 13 zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com

Ko je že kazalo, da sta oba v svojih vrstah zadržala vse glavne može, so v petek zvečer iz Murske Sobote sporočili, da jih zapušča napadalec Luka Šušnjara. Strelec osmih zadetkov v pretekli sezoni se seli k francoskemu drugoligašu Chamblyju iz bližine Pariza. Podpisal bo triletno pogodbo. Chambly je v Ligue 2 zasedel 10. mesto.

"Prestop Luke Šušnjare je nova potrditev dobrega in ambicioznega dela kluba, ki se kaže v tem, da smo kljub negotovi situaciji, ki trenutno vlada v svetovnem nogometu in na sploh, uspeli doseči dogovor o prestopu, ki je zadovoljil oba kluba," je za klubsko spletno stran povedal predsednik NŠ Mura Robert Kuzmič.

Lanski prvak in pokalni zmagovalec bosta srečanje dočakala v času, ko se soočata tudi z evropskimi izzivi. Celjani so v sredo v Budimpešti izločili Dundalk (3:0), prihodnjo sredo pa jih v 2. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov čaka norveški Molde. Mura bo v četrtek v 1. predkrogu Evropske lige gostovala v Talinu pri klubu Nomme Kalju.

Mura 16. junija zadnja premagala Celje
Sobočani so v pretekli sezoni zadnji premagali Celjane, 16. junija je bilo na Fazaneriji 3:1. Zadnji medsebojni dvoboj na stadionu Z'dežele 30. novembra je odločil Ivan Božić po podaji Daria Vizingerja (1:0). Ekipi sta se v 1. krogu pomerili tudi lani, tedaj sta se razšli z delitvijo točk (2:2). Mura je vodila z 0:2, v 87. minuti pa je končni izid postavil Žan Benedičič.

V obeh klubih so se v petek razveselili vabil v člansko reprezentanco. Pri Celju sta v izbrano vrsto vpoklicana Matjaž Rozman in Mitja Lotrič, pri Muri pa Nino Kouter.

Sorodna novica Stojanović: Zaupati je treba mladim igralcem in jim dati priložnosti

Močnejši za Kozarja
Muraši so pred kratkim pozdravili tudi povratnika na igrišča, kapetana Alena Kozarja, ki je zaradi poškodbe počival vse od 22. septembra lani, ko si je ravno na tekmi proti Celju (1:0) poškodoval sprednjo križno vez v kolenu.

Debitiral je prejšnjo sredo v Ljudskem vrtu, ko je Mura na prijateljskem srečanju proti Mariboru izgubila s 3:1. Dva zadetka so Prekmurci prejeli v sodnikovem podaljšku, njihov edini strelec pa je bil Andrija Filipović. "Koleno in mišice so stabilni, skozi igro pa bo prišla še dodatna samozavest. Vesel sem, da lahko ponovno igram," pravi Kozar.

Prva liga TS, 1. krog, sobota ob 17.00:
TABOR SEŽANA – KOPER
Sodnik: Matej Jug (Tolmin)

Ob 19.00:
DOMŽALE – BRAVO
Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)

Ob 20.45:
CELJE – MURA
Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Rozman kariero začel kot napadalec, zdaj pa je najboljši vratar Prve lige

Nedelja ob 18.00:
MARIBOR – ALUMINIJ
Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)

Preloženo zaradi karantene Ljubljančanov:
OLIMPIJA – GORICA

Odmevi po tekmi Celje - Dundalk z izjavami Dušana Kosića, Luke Kerina in Žana Zaletela