Policija je pripravljena na derbi. Foto: BoBo
Policija je pripravljena na derbi. Foto: BoBo

Na policijski upravi Ljubljana tekmo obravnavajo kot dogodek visokega tveganja, temu primerno bo tudi število policistov, ki bodo vključeni v varovanje.

Glede na lanske izgrede navijačev v Ljubljani, ko so maja na derbiju člani navijaških skupin Green Dragons in Viole uporabili pirotehnična sredstva in v policiste metali stole in premične ograje, pri čemer je bilo poškodovanih šest policistov, je tekma označena kot dogodek visokega tveganja.

Dejavnosti policistov ne bodo potekale le med nogometno tekmo, ta se bo v Stožicah začela ob 20.30, temveč tudi pred začetkom derbija (spremljanje organiziranih prihodov navijačev ...), med tekmo in tudi po njej. Varovanje tekme, v katerega bodo vključeni policisti posebne policijske enote, vodniki službenih psov, policisti konjeniki, policisti postaje prometne policije, v pomoč pa jim bo tudi helikopter, se bo izvajalo tako na celotnem prireditvenem prostoru v Stožicah kot tudi v ožji in bližnji okolici, pri tem pa bo uporabljen tudi videonadzor (na samem stadionu in v mestu oziroma na krajih, kjer se bodo zadrževali pripadniki organiziranih navijaških skupin).

Policija vsem obiskovalcem prireditve še priporoča, da se na tekmo odpravijo pravočasno, če bodo prišli z lastnim prevozom. Pri tem naj upoštevajo prometno ureditev ter navodila rediteljev in policistov. Da bi se izognili gneči, pa priporočajo uporabo javnega prevoza.

Prav tako policija opozarja, naj imajo obiskovalci s seboj tudi osebni dokument, saj se bo na vhodih izvajala personalizacija vstopnic.