Darko Milanič je bil zaskrbljen le na začetku drugega polčasa, ko je Olimpija močno pritisnila. Foto: BoBo
Darko Milanič je bil zaskrbljen le na začetku drugega polčasa, ko je Olimpija močno pritisnila. Foto: BoBo

9.500 gledalcev na največjem slovenskem stadionu ni ravno uživalo v nogometni poslastici, ki se je končala brez golov. Olimpija je na začetku drugega polčasa zadela prečko in vratnico, manjkal pa je zadetek, ki bi jo obdržal v boju za tretji naslov v zadnjih štirih sezonah.

Čez dva meseca se bodo v Ljudskem vrtu zelo verjetno veselili 15. lovorike v samostojni Sloveniji, saj je res težko pričakovati, da bo tako izkušena ekipa zapravila deset točk naskoka, ko je do konca na voljo le še 39 točk.

Derbi v Stožicah ni dal zmagovalca

Preveč prekrškov na začetku drugega polčasa
"Odlično smo odigrali prvi polčas. V garderobi smo bili zelo zadovoljni s svojo igro. Želeli smo si zadržati agresivnost, taktično disciplino in tudi posest. Drugi polčas smo začeli s preveč prekrški. Nevarni so bili iz prekinitev, prišli so v naš kazenski prostor z velikim številom igralcev. V prehodih v napad smo preveč hiteli in izgubili žoge. Lahko bi kakšen protinapad v drugem polčasu izvedli tudi bolje. Vsekakor smo lahko zadovoljni s točko. Srečanje lahko ocenimo kot pozitivno," je ocenil Milanič.

51-letni Izolan se ni strinjal, da so v Ljubljano prišli le po točko: "Prišli smo po zmago in bili smo blizu. Imeli smo priložnost v prvem polčasu prek Zahovića. Luka je odigral odlično tekmo, zelo dobro je sprejemal žogo. Vedeli smo, da bomo tudi trpeli, saj ima Olimpija veliko igralcev, ki znajo nevarno streljati na gol tudi z velike razdalje."

Sorodna novica Brkić: Na poraz v Kranju je bilo še najlažje pozabiti z derbijem

Po vstopu Tavaresa bistveno bolje
Izkušeni strateg ni mogel računati na Denisa Klinarja, Marka Šulerja, Jana Mlakarja, Blaža Vrhovca, Gregorja Bajdeta in Luko Uskokovića. Na klopi sta začela Amir Dervišević in kapetan Marcos Tavares.

"Dervišević in Tavares sta začela na klopi, ker smo se prilagodili tekmecu. Mislim, da nam je uspelo v tej taktiki. Načrt je bil, da pride Tavares v igro v drugem polčasu. Vstopil je ravno takrat, ko smo ga res zelo potrebovali, in v nadaljevanju je bilo vse skupaj bistveno boljše," je poudaril kapetan slovenske reprezentance na Euru 2000.

Še posebej je bil zadovoljen z vrnitvijo Martina Milca, ki je v letošnji sezoni igral le v prvem polčasu tekme uvodnega kroga v Velenju: "Milcu lahko čestitam, ker se je vrnil po zelo dolgem času. Zdrav je in dobro je odigral derbi. Kar nekaj časa je bil brez treningov in tekem. Tekma ga ne zanese v neželeno smer."

Analiza po koncu tekme Olimpija ‒ Maribor

Milec: Cilj je dvojna krona
27-letni branilec je bil najbolj nasmejan po tekmi, saj se je uspešno vrnil po osmih mesecih. "Odigral sem že nekaj tekem na pripravah. Poškodba se je obnovila pred prvo tekmo z Muro. Zdaj res upam, da je vse za menoj."

Martin Milec (desno) je takole opazoval dvoboj Roka Kronavetra in Alexandruja Cretuja. Foto: www.alesfevzer.com
Martin Milec (desno) je takole opazoval dvoboj Roka Kronavetra in Alexandruja Cretuja. Foto: www.alesfevzer.com

"Prepričan sem, da se pokal vrača v Maribor. Razlika na lestvici je še vedno visoka. Vse imamo v svojih rokah. Vsako tekmo moramo odigrati maksimalno. Naš cilj je dvojna krona," je razlagal Milec, ki je jeseni še drugič postal oče.

Pričakoval je močno Olimpijo, ki ima spomladi precej prevetren kader: "Olimpija ima odlične posameznike, ki lahko sami odločijo tekmo. Morda še niso uigrani na začetku spomladanskega dela. Tehnično so zelo dobro podkovani. Zelo moraš biti zbran proti njim vseh 90 minut."

Vijoličasti mislijo, da je Bagnack igral z roko
Luka Zahović je v 25. minuti prišel do strela z osmih metrov, blokiral pa ga je Macky Bagnack. Mariborčani so ob tem zahtevali najstrožjo kazen zaradi Bagnackovega igranja z roko.

"Nisem še pogledal posnetka. Po tekmi so glave še preveč vroče. Odzivi v naši slačilnici so bili, da bi sodnik lahko zapiskal najstrožjo kazen," je razlagal Milec. V tujini se je preizkusil pri Standardu iz Liega in Rodi iz Kerkradeja. Po treh letih se je vrnil v Ljudski vrt.

Analiza: Igranje z roko Bagnacka - 11-metrovka ali ne?

Milca ne vleče v tujino, želi postati kapetan Maribora
"Zdaj me ne vleče več v tujino, saj se v Mariboru počutim super. V klubu so mi vsi stali ob strani ob poškodbi. Maribor je res velika družina. Želim si doseči še odmeven uspeh v Evropi. Vsi vedo, da je Maribor moj klub. Enkrat želim postati tudi kapetan te ekipe," je dodal Milec, ki se bo kmalu iz stanovanja preselil v hišo. Po rojstvu sina potrebuje družina več prostora.

Mandarić se še ni veselil zmage na prvenstvenem derbiju v Stožicah
Mariborčani so na prvenstvenih derbijih v Stožicah neporaženi že vse od 15. marca 2014, ko je Olimpija na praznem stadionu (razlog je bil navijaški incident na derbiju dva tedna pred tem) zmagala z 2:0. Zadela sta Aleksandar Rodić in Damjan Trifković. Takrat je bil predsednik Olimpije še Izet Rastoder. Milan Mandarić se je veselil že nekaj sladkih zmag v Ljudskem vrtu, v Stožicah pa še niti enkrat ni bil nasmejan po prvenstvenem derbiju.

Olimpija v eni minuti zadela prečko in vratnico
Brkić po derbiju: žogo sem že videl v golu
Pregled 23. kroga Prve lige