26-letni napadalec zagrebškega Dinama El Arbi Hillel Soudani je v 45. minuti kronal rahlo premoč Alžirije. Foto: EPA
26-letni napadalec zagrebškega Dinama El Arbi Hillel Soudani je v 45. minuti kronal rahlo premoč Alžirije. Foto: EPA

Tekma je bila slaba. Pač, tako je. Položaj je takšen, da imamo veliko igralcev poškodovanih. Objektivno gledano nam je danes zmanjkala globina.

Srečko Katanec
Martin Milec in Valter Birsa
Martin Milec (levo) je v 93. minuti zadel vratnico. Foto: Aleš Fevžer
Nad slovensko igro v Alžiriji se je zjokalo tudi nebo
Mojstrovina Taiderja za 2:0
Soudani popeljal Alžirce v vodstvo

Varovanci Srečka Katanca bodo srečanje, na katerem je prvi udarec izvedel sloviti Pele, hitro pozabili, saj so pokazali bore malo, nevarnih akcij na alžirska vrata je bilo manj, kot je prstov na eni roki.

Uspešnejši so bili domači, ki so povedli v 45. minuti, ko je El Arbi Hillel Soudani po predložku s prostega strela z leve strani matiral Samirja Handanovića. Končni izid je v 56. minuti postavil Saphir Taider po izjemnem strelu z okoli 14 metrov.

Milec v 93. minuti zadel vratnico
Slovenija je bila najbližje zadetku v sodnikovem podaljšku (93.), ko je Martin Milec z okoli 20 metrov zadel vratnico. Katančevi varovanci bodo naslednji pripravljalni tekmi odigrali na začetku junija, v gosteh pri Urugvaju in Argentini. Takrat bo predstava Slovencev skoraj zagotovo precej boljša.

"Tekma je bila slaba. Pač, tako je. Položaj je takšen, da imamo veliko igralcev poškodovanih. Objektivno gledano nam je danes zmanjkala globina," izgovorov ni iskal selektor Srečko Katanec.

Handanović preprečil vodstvo Alžircev
Po začetnem otipavanju so si prvo pravo priložnost priigrali nekoliko boljši Alžirci. V 15. minuti se je Islam Slimani na levi strani sam znašel pred Samirjem Handanovićem, a je slovenski vratar dobil dvoboj na štiri oči. Tudi v nadaljevanju so gostitelji pokazali več želje po zadetku, kljub temu pa je slovenska obramba dokaj zlahka krotila alžirske napadalce.

Bougherra blokiral Kampla
V 31. minuti je zapretila tudi Slovenija. Po podaji Josipa Iličića je Kevin Kampl potegnil v protinapad in se na desni strani sam znašel pred domačim vratarjem, a ga je tik pred strelom blokiral domači kapetan Madžid Bougherra. Malo kasneje se je na drugi strani za hrbet slovenskih branilcev prikradel Soudani, čigar strel pa je zletel čez vrata.

Soudani popeljal Alžirce v vodstvo
In ko je že kazalo, da se bo polčas končal brez golov, si je Alžirija priigrala prosti strel na levi strani, kakšnih 30 metrov od slovenskih vrat. Saphir Taider je žogo poslal v kazenski prostor, tam pa je bil najvišji Soudani, ki je z glavo matiral Handanovića. Slovenski branilci so ob zadetku napadalca zagrebškega Dinama zatajili.

Katanec precej menjal
Na začetku drugega polčasa je Katanec opravil štiri zamenjave, tako da so v igro prišli Andraž Struna, Valter Birsa, Tim Matavž in Aleš Mertelj. Novinci niso spremenili razmerja moči na igrišču, Alžirija je bila še naprej boljša, medtem ko so Slovenci le redko izpeljali nevarno napadalno akcijo.

Mojstrovina Taiderja za 2:0
Je pa v 56. minuti izjemno akcijo še drugič na tekmi uspelo izpeljati domačim. Na levi strani kazenskega prostora je uspešno preigraval Bentaiba, podal v sredino, kamor je vtekel Taider, ki je žogo s konico nogometnega čevlja poslal za hrbet Handanovića. Žoga se je v mrežo odbila od vratnice, kakšnega pol metra pod prečko. Zares prava mojstrovina 22-letnega Handanovićevega soigralca pri Interju.

Slovenci brez nabojev
V nadaljevanju (68.) je naveza Birsa-Matavž zapretila alžirskemu vratarju Mohamedu Zemmamoucheju, ki pa je ubranil poskus Matavža z glavo. A četudi bi Šempetrc zadel, gol ne bi veljal, saj je bil v nedovoljenem položaju. Alžirija, ki bo junija igrala na svetovnem prvenstvu v Braziliji, je do konca zanesljivo nadzirala položaj na zelenici, Slovenija pa si z izjemo že omenjene vratnice Milca ni priigrala priložnosti.

Prijateljska tekma, Blida (Alžirija):

ALŽIRIJA - SLOVENIJA 2:0 (1:0)
30.000; Soudani 45., Taider 56.
Alžirija: Zemmamouche, Boughherra (48./Haliche), Mandi, Bentaiba, Ghoulam, Mostefa Sebaa (56./Lacen), Djabou (61./Ferhat), Taider (78./Yebda), Bentaleb, Soudani (85./Kadir), Slimani (70./Djebour).

Slovenija: S. Handanović; Brečko (46./Struna), Ilić, Cesar , Jokić (70./Milec); Krhin (51./Mertelj), Kurtić, Kampl, Iličić (60./Pečnik), Kirm (46./Birsa), Bezjak (46./Matavž).

Sodnik: Neant ALIOUM (Kamerun)

Tekma je bila slaba. Pač, tako je. Položaj je takšen, da imamo veliko igralcev poškodovanih. Objektivno gledano nam je danes zmanjkala globina.

Srečko Katanec
Nad slovensko igro v Alžiriji se je zjokalo tudi nebo
Mojstrovina Taiderja za 2:0
Soudani popeljal Alžirce v vodstvo