Marijan Pušnik je novi trener Hajduka. Foto: www.alesfevzer.com
Marijan Pušnik je novi trener Hajduka. Foto: www.alesfevzer.com
Pušnik uradno prevzel sloviti Hajduk

Dalmatinci so nekdanjega trenerja Olimpije imenovali le dan po prekinitvi pogodbe z dozdajšnjim trenerjem Damirjem Burićem.

"Prihajam v miru, ampak upam, da bo z mojo ekipo veliko vojne. Hajduk je velik klub. Morda zdaj ni v najboljši situaciji, ampak verjamem, da bomo naredili rezultat. Lahko obljubim strokovno delo z veliko energije," so bile prve besede Pušnika po imenovanju.
Hajduk je hrvaško prvenstvo končal na tretjem mestu, 24 točk za prvakom Dinamom in 16 točk za Rijeko, ki jo vodi Matjaž Kek. Hajduk bo evropska tekmovanja začel v drugem predkrogu Evropske lige kot nosilec.
V Dalmaciji so nad odločitvijo novega predsednika Ivana Kosa presenečeni, poroča Dalmatinski portal, ki je v torek zvečer prvi objavil novico. V klubu na usluge Nenada Bjelice in Zvonimirja Solda niso pretirano računali, zato se je kot najverjetnejša zamenjava po odhodu "Šotle" ponujalo ime Željko Kopić iz Slavena Belupa. A v zadnjem trenutku je Kos poklical Pušnika.

Pušnik je v karieri vodil številne klube, med drugimi Celje, Dravograd, Korotan, Klagenfurt, Pasargad Tehran, Maribor, Rudar Velenje, Damash, Avispa Fukuoko in nazadnje Olimpijo, s katero je postal jesenski prvak (na 22 tekmah je ekipo popeljal do 14 zmag, 4 remijev in 4 porazov), nato pa je trenerski stolček prepustil Marku Nikoliću.

Hajduk je dobil tudi novega športnega direktorja, to je postal Portugalec Mario Branco.

Pušnik uradno prevzel sloviti Hajduk