Franz Beckenbauer napoveduje korenite spremembe. Foto: EPA
Franz Beckenbauer napoveduje korenite spremembe. Foto: EPA
Trener Ottmar Hitzfeld in menedžer Uli Höness
Trener Ottmar Hitzfeld in menedžer Uli Höness že kujeta načrte, v München bosta pripeljala vsaj sedem novih igralcev. Foto: EPA
Roque Santa Cruz
Roque Santa Cruz je v letošnji sezoni v mizerni formi. Koliko časa bo Paragvajec še ostal v Münchnu? Foto: EPA

Bavarci so štiri kroge pred koncem Bundeslige na 4. mestu in bodo v naslednji sezoni prvič po 10 letih zelo verjetno igrali le v Pokalu Uefa. "Tako ne gre več. Čas je za nov korak, zgraditi moramo skoraj popolnoma novo ekipo. Letošnjo sezono lahko pozabimo. Na takšen način ni mogoče zmagovati," je bil jezen predsednik 20-kratnih nemških prvakov Franz Beckenbauer.

Kaiser nezadovoljen z napadalci
"Na sredini igrišča smo ostali brez kreativnega igralca. Ulija Hönessa in Karla Heinza Rummeniggeja, ki sta zadolžena za nove nogometaše, čaka kar precej dela. Ne bom govoril o imenih, a morali se bomo posloviti od nekaterih napadalcev. Učinek je enostavno premajhen," je še dodal legendarni "Kaiser".

Hitzfeld jezen na svoje varovance
"Prvi polčas v Stuttgartu je bil pod vsako kritiko. Moji varovanci so bili neagresivni, veliko premalo so tekli. Pred tekmo sem bil trdno prepričan v našo zmago, zato sem še bolj razočaran. Vse, kar smo si prigarali na domačem igrišču, smo zapravili v gosteh, kjer smo povsem neprepoznavni," je po dveh prespanih nočeh povedal trener Ottmar Hitzfeld, ki je ekipo prevzel po 19. krogu. Na klopi je zamenjal Felixa Magatha, ki je v minulih dveh letih osvojil dvojno krono (prvenstvo in pokal).

Ottmar se še ne predaja
"Vse je v glavah igralcev. So povsem brez samozavesti. Po prejetem golu so se vdali v usodo. Prav neverjetno, kakšne gole prejemamo, naši nosilci igre so povsem odpovedali. V takem primeru je s klopi težko kaj narediti," je nadaljeval strateg Bavarcev, ki se ne predaja: "Prepričan sem, da Stuttgart ne bo zmagal na vseh preostalih štirih tekmah. Imajo težave z majhnimi ekipami, ker morajo sami narekovati ritem igre. Seveda moramo mi nujno dobiti vse štiri tekme (Hamburger SV in Mainz doma, ter Borussia Mönchengladbach in Energie Cottbus v gosteh)."
Drugo leto moštvo v povsem novi podobi
"Kar nekaj igralcev želi stran. Zdaj se morajo osredotočiti na odločilne tekme, ne pa da razmišljajo o novih klubih. Zelo nevarno je, da moštvo popolnoma razpade. V novi sezoni bomo imeli sedem ali osem novih nogometašev. Z vodstvom kluba sem se dogovoril, da o imenih ne bomo govorili," je zaključil Hitzfeld, ki bo od julija naprej lahko računal na Hamita Altintopa (Schalke), Jana Schlaudraffa (Alemannia Aachen) in Joseja Ernesta Soso (Estudiantes de la Plata, Argentina). Zagotovo bosta odšla Ali Karimi in Hasan Salihamidžić (Juventus), Mehmet Scholl pa bo končal kariero. Veliko se govori tudi o odhodih Owna Hargreavesa, Claudia Pizarra in Roqueja Santa Cruza.

A. G.