Sergio Ramos se je po dnevih molka za izpad na derbiju vendarle pokesal. Foto: EPA
Sergio Ramos se je po dnevih molka za izpad na derbiju vendarle pokesal. Foto: EPA
Sergio Ramos
Ramos je proti koncu tekme izgubil živce. Foto: EPA

Barcelona je v ponedeljek na Camp Nouu ponižala svojega največjega tekmeca, katastrofalen večer pa je za kraljevi klub zaokrožil še Ramosov izpad, ki mu je po petem zadetku v 91. minuti dokončno prekipelo. Najprej je od zadaj storil grob prekršek nad Lionelom Messijem, razbesnjen odrinil Carlesa Puyola, ob odhodu z igrišča pa se je nesramno vedel še do Xavija Hernandeza. Kljub vsemu ga je disciplinska komisija La Lige kaznovala z zgolj tekmo prepovedi nastopa.

"Silenzio stampa" kraljevskega kluba
Španski reprezentančni bočni branilec je bil šele prvi od igralcev Reala, ki je po porazu stopil pred novinarje. Na ukaz vodstva kluba so morali namreč vsi igralci po tekmi izpustiti redno druženje z novinarji, na spregled pa jih ni bilo niti naslednji dan, saj jim je trener 'galaktikov' José Mourinho namenil prosti dan.

Zaveda se, da je storil napako
"Nikoli v življenju nisem poškodoval nobenega igralca. Tudi Messija nisem želel," je po dnevih molka priznal skesani Ramos. "Opravičujem se za izpad tako Messiju kot Xaviju in Puyolu, ki sem ju poklical tudi po telefonu. Prevzela so me čustva, zato sem storil veliko napako," je še dodal.