David Trezeguet bo v napadu zaigral poleg Alessandra Del Piera. Foto: MMC RTV SLO
David Trezeguet bo v napadu zaigral poleg Alessandra Del Piera. Foto: MMC RTV SLO
Guus Hiddink
Guus Hiddink je preporodil Chelsea. Foto: EPA
Rafael Benitez in Steven Gerrard
Trener Liverpoola Rafael Benitez upa, da bo kapetan Steven Gerrard v pravi formi. Foto: EPA
Vicente Boluda in Juande Ramos
Predsednik Reala Vicente Boluda in trener Juande Ramos sta optimistično zapuščala madridsko letališče. Foto: EPA
Michael Rensing in Jörg Butt
Vratar Jörg Butt bo dobil prvič priložnost v dresu Bayerna. Foto: EPA

Stara dama je v soboto slavila v mestnem derbiju, a izgubila vezista Mohameda Sissoka, ki je bil na zadnjih srečanjih v sijajni formi. Proti Torinu si je zlomil stopalo. "Proti Chelseaju nas čaka zelo težka naloga. Morali bomo prikazati našo najboljšo igro. Upam na močno podporo s tribun, ki bi lahko v tako izenačenem boju prevesila tehtnico na našo stran," je odločen trener Juventusa Claudio Ranieri, ki je pred petimi leti popeljal Chelsea v polfinale Lige prvakov.

Olimpijski stadion v Torinu je precej manjši od starega Delle Alpija, a na tekmi skupinskega dela proti madridskemu Realu (2:1) je bilo vzdušje odlično. Branilec Zdenek Grygera je pozdravila poškodbo, Nicola Legrottaglie pa še ni okreval po udarcu v koleno. V napadu bosta začela Alessandro Del Piero in David Trezeguet, ki sta proti Torinu tekmo začela na klopi.

Drogba glavni Hiddinkov adut
Londončani so pod vodstvom novega trenerja Guusa Hiddinka povsem prerojeni. Dobili so vseh pet tekem, prvo srečanje na Stamford Bridgeu je odločil Didier Drogba, ki je pod vodstvom nizozemskega stratega dobil nov zalet. Napadalec iz Slonokoščene obale je bil natančen tudi v Premier ligi v Portsmouthu (0:1) in v četrtfinalu Pokala FA v Coventryju (0:2). Za modre je Liga prvakov veliki cilj sezone, saj je naslov angleškega prvaka preveč oddaljen.

V soboto se je po težji poškodbi kolena vrnil Michael Essien, Hiddink pa bo lahko računal tudi na branilca Ricarda Carvalha. Nicolas Anelka ima poškodovan palec na nogi, zato je zelo verjetno, da ga bo zamenjal Salomon Kalou. Sodil bo Španec Alberto Undiano Mallenco.

Teden resnice za redse
Izjemno pomemeben teden za Liverpool se začenja v torek zvečer, ko na Anfieldu gostuje madridski Real. Prvo tekmo na stadionu Santiago Bernabeu je z glavo odločil Yossi Benayoun. Izraelski vezist si je na treningu poškodoval kito v podkolenskem zgibu, zato je njegov nastop vprašljiv. "Tudi na povratni tekmi moramo igrati na zmago, ne smemo preveč taktizirati in misliti le na končni izid. Nikakor ne smemo misliti, da smo že v četrtfinalu. Real ima odlično ekipo, ki je ujela zmagovalni ritem v španskem prvenstvu," opozarja trener Rafael Benitez.

Liverpool je bil do božiča v vodstvu v Premier ligi, potem pa je popustil, predvsem na tekmah proti ekipam s spodnjega dela lestvice so redsi izgubili ogromno točk. V soboto popoldne jih čaka še derbi na Old Traffordu, kjer morajo premagati Manchetser United, če želijo ohraniti minimalne možnosti za prvi naslov angleškega prvaka po letu 1990. Kapetan Steven Gerrard in španski napadalec Fernando Torres še nista najbolje pripravljena po poškodbah.

Ramos: Na Anfieldu je za nas finalna tekma
Real je po desetih zaporednih zmagah v Primeri division v soboto le remiziral doma proti Atleticu (1:1), zaostanek za vodilno Barcelono je narasel na šest točk. "Tekma z Liverpoolom na Anfiledu je za nas kot finale. Čaka nas zelo težka tekma, igralci pa so maksimalno motivirani," je poudaril trener Juande Ramos, ki bo znova lahko računal na celotno obrambno vrsto. Pepe je bil kaznovan proti Atleticu, kar se je zelo poznalo.

Bavarci imajo težave s poškodbami
Bayern je po zmagi nad Hannovrom (5:1) lažje zadihal v Bundesligi. V Ligi prvakov ga čaka le še formalnost proti Sportingu, saj so Bavarci prvo srečanje v Lizboni dobili kar s 5:0. Že v soboto na na tribuni Allianz Arene sedeli poškodovani Franck Ribery, Luca Toni in Tim Borowski, z igrišča pa je odšepal Hamit Altintop. Vsi štirje bodo počivali tudi na torkovi tekmi. Trener Jürgen Klinsmann bo dal v vratih priložnost 34-letnemu veteranu Jörgu Buttu.

Osmina finala, povratne tekme, torek ob 20.45:
LIVERPOOL - REAL MADRID 1:0
JUVENTUS - CHELSEA 0:1
PANATHINAIKOS - VILLARREAL 1:1
BAYERN - SPORTING 5:0

Sreda ob 20.45:
PORTO - ATLETICO MADRID 2:2
BARCELONA - LYON 1:1
ROMA - ARSENAL 0:1
MANCHESTER UNITED - INTER 0:0

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.

A. G.