Nekdanji predsednik Olimpije Izet Rastoder ni vložil kandidature. Foto: www.alesfevzer.com
Nekdanji predsednik Olimpije Izet Rastoder ni vložil kandidature. Foto: www.alesfevzer.com

"Najprej, moja kandidatura je bila resna, vendar sem se po tehtnem premisleku odločil, da je ne vložim. Razlog: očitno je vse odločeno vnaprej! V mojem programu ponujam nekaj novega in upam, da bo to pomagalo slovenskemu nogometu. Izvoljenemu predsedniku in podpredsednikom želim uspešno delo, reprezentancam in klubom pa čim več dobrih tekmovalnih dosežkov," je v izjavi za javnost sporočil nekdanji predsednik Olimpije.

V programu je zavzemal za spremembo volilnega sistema, ob tem pa je nameraval prek svojega podjetja Derby podpisati pogodbo z NZS in 500.000 evrov porazdeliti med klube v prvi in drugi SNL za razvoj mladinskega nogometa. Ob tem je nameraval povečati prispevke za klube z dosedanjih 50.000 na 100.000 evrov, v času svojega mandata pa je nameraval zagotoviti še dodatna dva milijona pokroviteljskih sredstev in izboljšati finančno stanje medobčinskih nogometnih zvez. V svojem programu se je zavzel tudi za izboljšanje infrastrukture, veliko poudarka je namenil vsem reprezentančnim selekcijam, strokovnemu usposabljanju trenerjev in napovedal vojno korupciji ter rasizmu in dopingu v nogometu.

V ponedeljek je sporočil, da v volilnem boju zaradi pritiskov ne bo sodeloval Ivan Simič.

Kandidaturo za predsednika NZS je treba oddati danes do 12. ure. Oddala sta jo poslanec SD-ja Matjaž Nemec in podpredsednik NZS-ja Radenko Mijatović, ki velja za favorita.

Volilna skupščina, na kateri bodo izbrali naslednika Aleksandra Čeferina, bo 15. decembra.