Raul Garcia je v prvem polčasu dvakrat zatresel mrežo kraljevega kluba. Foto: Reuters
Raul Garcia je v prvem polčasu dvakrat zatresel mrežo kraljevega kluba. Foto: Reuters

Athletic je blestel v prvem polčasu, ki ga je dobil z 2:0. Raul Garcia je v 18. minuti ukanil Thibauta Courtoisa po natančni podaji Inakija Williamsa. Veliko napako je naredil Lucas Vazquez, ki je izgubil žogo na svoji polovici, Dani Garcia pa je nato zaposlil Williamsa.

Sedem minut pred odmorom si je Vazquez privoščil še drugo neumnost. Po podaji iz kota je v kazenskem prostoru za dres povlekel Iniga Martineza. Sodnik Juan Martinez Munuera je takoj pokazal na belo točko. Raul Garcia je poslal Courtoisa v napačno smer in od odmoru je bil Real že v velikih težavah.

Asensio najprej v vratnico, nato še v prečko
Tudi v drugem polčasu je bil najprej blizu zadetka Bilbao. Kapetan Iker Muniain je z glavo malce zgrešil vrata v 54. minuti. Po uri igre je Real prevzel pobudo. Marco Asensio je najprej v 62. minuti stresel vratnico. Sedem minut zatem je z močnim strelom s 25 metrov zadel še prečko.

Karima Benzema se je dvakrat jezik na stranskega sodnika. Prvič je imel prav, drugič pa ne, saj je bil v prepovedanem položaju. Foto: Reuters
Karima Benzema se je dvakrat jezik na stranskega sodnika. Prvič je imel prav, drugič pa ne, saj je bil v prepovedanem položaju. Foto: Reuters

Videosodnik priznal gol Benzemaja
Zinedine Zidane je v igro poslal Fedeja Valverdeja in Vinciusa Juniorja. V 73. minuti je Casemiro z glavo našel Karima Benzermaja, ki je iz bližine le zatresel mrežo. Stranski sodnik je hitro dvignil zastavico, a se je zmotil. Francoski napadalec ni bil v prepovedanem položaju in videosodnik je zadetek priznal.

Vsi igralci Reala so mislili le še na napad. Puščali so ogromno prostora. Rezervist Asier Villalibre je v 80. minuti stekel v protinapad, prišel sam pred Courtoisa z leve strani, a je Belgijec z izjemno parado podaljšal upanje Reala.

Benzema je v 82. minuti še drugič zatresel mrežo, a tokrat je bil v očitnem prepovedanem položaju. V napad je v zadnjih minutah krenil tudi Sergio Ramos. Dve minuti pred koncem je z glavo malce zgrešil vrata, nato pa je v 97. minuti zahteval še najstrožjo kazen zaradi prekrška v kazenskem prostoru. Videosodnik si je pogledal posnetek, vendar se ni odločil za enajstmetrovko. Po 98 minutah so si Baski le oddahnili.

V sredo se je v finale po streljanju enajstmetrovk prebila Barcelona, pri kateri je manjkal poškodovani Lionel Messi. Katalonci so se srečali z Real Sociedadom. Redni del se je v Cordobi končal z 1:1, po strelih z bele točke pa je bila Barca boljša s 3:2.

Španski superpokal, polfinale, Cordoba:
Real Sociedad - BARCELONA * 3:4 (1:1, 0:1)
Oyarzabal 51./11-m; de Jong 39.
* - po streljanju 11-m


Malaga:
Real Madrid - ATHLETIC BILBAO 1:2 (0:2)
Benzema 73.; Raul Garcia 18., 38./11-m

Real Madrid: Courtois, Vazquez, Varane (46./Nacho), Ramos, Mendy, Modrić (67./Fede Valverde), Casemiro, Kroos, Hazard (67./Vinicius Junior), Benzema (88./Mariano Diaz), Asensio.

Athletic Bilbao: Unai Simon, Capa (68./Inigo Lekue), Nunez, Inigo Martinez, Balenziaga (79./Morcillo), de Marcos, Vencedor (68./Vesga), Dani Garcia, Muniain (71./Alex Berenguer), Raul Garcia (79./Villalibre), Williams.

Sodnik: Juan Martinez Munuera

Finale bo v nedeljo ob 21.00 v Sevilli.