Franck Ribery je po polomu v četrtfinalu Lige prvakov z Barcelono omenil, da si želi osvajati najpomembnejše lovorike. Foto: Reuters
Franck Ribery je po polomu v četrtfinalu Lige prvakov z Barcelono omenil, da si želi osvajati najpomembnejše lovorike. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je že lani poleti skorajda izsilil prestop k Realu, tokrat pa naj bi ga v Madrid pripeljal prvi favorit na klubskih predsedniških volitvah Florentino Perez. Foto: EPA

26-letni napadalni vezist je prejšnji teden v intervjuju za L'Equipe povedal, da bo v primeru neuvrstitve Bayerna v Ligo prvakov zapustil Bavarsko. Kot glavna favorita za storitve francoskega reprezentanta sta veljala Barcelona in Real Madrid, zdaj pa jih je Man United prehitel z ponudbo, ki se je skorajda ne da zavrniti, poroča ugledni angleški dnevnik Guardian.

V ozadju odhod CR-ja v Madrid?
Bavarski viri so Guardianu potrdili, da so vodilni pri Bayernu že pred časom zavrnili prvo ponudbo evropskih prvakov. Zdaj so v Münchnu prejeli nov izboljšan predlog kupčije, ob katerem so jim dali vedeti, da prihaja Ribery kot nadomestilo za Cristiana Ronalda, čigar odhoda k Realu naj se ne bi dalo več preprečiti.

MUFC: "Pisanje nevredno komentarja"
Manchester United
je sporočil, da je pisanje londonskega dnevnika nevredno komentarja. Vodstvo kluba se je jasno oddaljilo od zapisanega, o prestopu Ronalda k belemu baletu, pa največ povedo njegove besede izpred dni, ko je za revijo People dejal, da nič več ne sanja o igranju za Real.

Diego k Bayernu namesto Riberyja
Prejšnji konec tedna je športni direktor Bayerna Uli Höness omehčal svoje dosedanje stališče, da prodaja Riberyja ne pride v poštev. V primeru odhoda prvega zvezdnika je napovedal, da ga bo nadomestil Diego, prva violina bremenskega Werderja. Franck Bilal Ribery je v Nemčijo prišel poleti leta 2007, ko je Bayern Marseillu zanj odštel 25 milijonov evrov.

Zidane pred osmimi leti vreden 66 mio. evrov
Če bodo Nemci in Angleži sklenili posel, bo vrednost prestopa posekala svetovni rekord iz leta 2001 ob prestopu Zinedina Zidana iz Juventusa k Realu iz Madrida, ko so Španci za Francoza Italijanom plačali 66 milijonov evrov. A če se uresničijo sanje Portugalca Ronalda, naj bi novi rekord hitro spet popravil Real ob njegovem prihodu v špansko prestolnico.

Marseille poleti v roke Deschampsa
Nekdanji kapetan Francije Didier Deschamps bo po koncu sezone postal novi trener Olympique Marseilla, ki se pod vodstvom Erica Geretsa trenutno z Bordeauxom poteguje za naslov prvaka. Gerets bo Marseille zapustil zaradi spora z lastnikom kluba Robertom Luisom Dreyfusom. Deschamps je do zdaj treniral Monaco in Juventus.

T. G.