Karim Benzema je proti Lyonu potrdil 'zakon bivšega'. Še en gol so mu upravičeno razveljavili zaradi prehitrega izvajanja prostega strela Xabija Alonsa. Med strelce se je vpisal tudi na zadnjem medsebojnem obračunu teh tekmecev marca letos, ko je Real slavil s 3:0. Foto: Reuters
Karim Benzema je proti Lyonu potrdil 'zakon bivšega'. Še en gol so mu upravičeno razveljavili zaradi prehitrega izvajanja prostega strela Xabija Alonsa. Med strelce se je vpisal tudi na zadnjem medsebojnem obračunu teh tekmecev marca letos, ko je Real slavil s 3:0. Foto: Reuters
Manuel Neuer
Posnetek, ki ga bo Bayernov vratar Manuel Neuer še dolgo pomnil. Biti nepremagan več kot 1.100 minut pač ni mačji kašelj. Foto: Reuters
Cani
Cani je ekspresno šokiral Manchester City. Foto: Reuters
Wayne Rooney
Wayne Rooney je bil veliki junak Manchester Uniteda v Romuniji, potem ko je izkoristil obe enajstmetrovki, obe pa tudi izsilil. Angleški prvaki so po izključitvi Nemanje Vidića, ki se je vrnil v začetno enajsterico, z igralcem manj igrali skorajda pol ure. Foto: Reuters
Sergio Agüero
Sergio Agüero je le kronal pritisk gostiteljev v Manchestru. Foto: Reuters
Claudio Ranieri
Claudio Ranieri je po zmagi v Lillu nekoliko mirnejši, kar pa ne pomeni, da je težav za ekipo Interja konec. Foto: Reuters
Jan Vertonghen
Kapetan Ajaxa Jan Vertonghen in soigralci so prevladovali na Maksimirju in iz Zagreba zasluženo odnesli vse tri točke. Foto: Reuters

Prvi je na rob izpada iz Evrope že po prvem delu v skupini D potisnil zagrebški Dinamo (0:2), drugi je ugnal Lille in v skupini B z drugo zmago prevzel prvo mesto (0:1).

Benzema znova grenil življenje Lyonu
V Madridu je življenje nerazpoloženi ekipi Lyona najbolj grenil njen nekdanji napadalec Karim Benzema, ki je bil vpleten v prve tri zadetke madridskega Reala. Lyon je bil v preteklih letih trn v peti madridskega velikana, saj so od leta 2005 na osmih medsebojnih tekmah iztržili kar tri zmage in štiri neodločene izide. 16. marca letos so v Madridu klonili z 0:3 in izpadli v osmini finala Lige prvakov, tokrat pa dobili novo "porcijo". Najprej je Benzema po kotu v mrežo preusmeril podajo Cristiana Ronalda z glavo v 19. minuti, nato pa po napaki gostujoče obrambe na začetku drugega polčasa lepo zaposlil še Samija Khediro, ki je zadel s strelom po tleh. Gostujoče upe je po akciji Benzemaja, Marcela in Mesuta Özila z avtogolom kar sam dokončno pokopal vratar Hugo Lloris. Piko na i je v 82. minuti postavil Sergio Ramos.

Maksimir v črno zavil še Ajax
Zagrebški Dinamo je izgubil eno ključnih tekem v letošnji sezoni, potem ko je na Maksimirju povsem zasluženo slavil še Ajax. Dinamo je s tremi porazi prikovan na dno skupine D. Derk Boerrigter je zadel v 49. minuti po lepem preigravanju Miralema Sulejmanija s strelom v daljši kot z 18 metrov, končni izid je tik pred koncem postavil Christian Eriksen.

Gomez zapravil 11-metrovko, Neuer le premagan
Avtogol je bil ključna točka večera na San Paolu v Neaplju, kjer je gostoval Bayern (1:1). Po 1.147 minutah nepremaganosti je namreč vratarja Manuela Neuerja premagal kar soigralec Holger Badstuber po podaji domačega branilca Christiana Maggia s strani. Nemci so povedli že v drugi minuti po zadetku Tonija Kroosa, v drugem polčasu (49. minuta) pa po zaslugi sijajne obrambe Morgana De Sanctisa zapravili tudi enajstmetrovko (Mario Gomez).

V Neaplju so vihteli z noži še pred tekmo
Derbi skupine A je imel sicer "zaostren" uvod, saj so bili še pred obračunom poškodovani kar štirje nemški navijači v središču Neaplja. Najprej so včeraj zvečer dva navijača Bayerna zabodli, a sta dobila le manjše poškodbe, dva pa so napadli še danes, eden od njiju je bil ustreljen v nogo, vendar je bil v bolnišnico prepeljan le na opazovanje.

City le prišel do prve zmage, Agüero zadel v 93. minuti
V drugem obračunu skupine A je vodilna ekipa Premier lige Manchester City po zgodnjem zaostanku le ugnala Villarreal (2:1) in končno dosegla prvo zmago v Ligi prvakov. Odločilni zadetek je globoko v sodnikovem podaljšku dosegel Sergio Agüero in po 93 minutah le kronal domačo premoč. Podajo pred gol sta pripravila Pablo Zabaleta in David Silva, ki je žogo lepo podaljšal pred gol.

Pazzini vsaj malce razveselil Interjeve navijače
Interju je vodstvo v skupini B in nekaj veselja po katastrofalnem začetku Serie A (17. mesto) s sijajnim volejem v 21. minuti prinesel Giampaolo Pazzini. Gostitelji so zlasti preko razigranih Edena Hazarda in Joeja Cola skušali vsaj izenačiti, a jim je manjkal zaključek.

Blestela naveza Doumbia - Love
CSKA je v prvi tekmi dneva v skupini B proti Trabzonsporju dosegel prvo zmago (3:0). Z dvojčkom je zablestel napadalec iz Slonokoščene Obale Seydou Doumbia, to sta bila že njegova tretji in četrti zadetek v tekmovanju. Dve podaji je prispeval Vagner Love, za prvi zadetek je Doumbio zaposlil prefinjeno s peto.

3. krog, skupina A:
NAPOLI - BAYERN 1:1 (1:1)
Badstuber 39./ag; Kroos 2.

Napoli: de Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Aronica, Maggio, Inler (90./Santana), Gargano, Zuniga, Hamšik (92./Mascara), Lavezzi, Cavani (81./Džemaili).

Bayern: Neuer, Boateng, van Buyten, Badstuber, Lahm, Timoščuk, Schweinsteiger, Müller, Kroos, Ribery (90./Alaba), Gomez (94./Gustavo).

Sodnik: Olegario Benquerenca (Portugalska)

MANCHESTER CITY - VILLARREAL 2:1 (1:1)
Marchena 43./ag, Agüero 93.; Cani 4.

Lestvica:                          
BAYERN             3  2 1 0  5:1  7
NAPOLI             3  1 2 0  4:2  5
MANCHESTER CITY    3  1 1 1  3:4  4
VILLARREAL         3  0 0 3  1:6  0


Skupina B:
CSKA MOSKVA - TRABZONSPOR 3:0 (1:0)
Doumbia 29., 86., Cauna 76.

LILLE - INTER 0:1 (0:1)
Pazzini 21.

Lestvica:                          
INTER              3  2 0 1  4:3  6
CSKA MOSKVA        3  1 1 1  7:5  4
TRABZONSPOR        3  1 1 1  2:4  4
LILLE              3  0 2 1  3:4  2


Skupina C:
BASEL - BENFICA 0:2 (0:1)
Bruno Cesar 20., Cardozo 75.
RK: Emerson 86./Benfica

OTELUL GALATI - MANCHESTER UNITED 0:2 (0:0)
Rooney 64./11-m, 92./11-m
RK: Perendija 89.; Vidić 66.
N. Skubic (Otelul Galati) je bil na klopi.

Lestvica:                          
BENFICA            3  2 1 0  4:1  7
MANCHESTER UNITED  3  1 2 0  6:4  5
BASEL              3  1 1 1  5:6  4
OTELUL GALATI      3  0 0 3  1:5  0


Skupina D:

REAL MADRID - LYON 4:0 (1:0)
Benzema 19., Khedira 48., Lloris 55./ag, Ramos 82.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo, Khedira (61./Coentrao), Xabi Alonso, Özil (66./Kaka), Di Maria, Ronaldo, Benzema (72./Higuain).

Lyon: Lloris, Reveillere, Kone, Lovren, Cissokho, Fofana, Källstrom, Gourcuff (67./Ederson), Bastos, Briand, Gomis (80./Dabo).

Sodnik: Cuneyt Cakir (Turčija)

DINAMO ZAGREB - AJAX AMSTERDAM 0:2 (0:0)
Boerrigter 49., Eriksen 90.

Lestvica:                          
REAL MADRID        3  3 0 0  8:0  9
AJAX AMSTERDAM     3  1 1 1  2:3  4
LYON               3  1 1 1  2:4  4
DINAMO ZAGREB      3  0 0 3  0:5  0