Takefusa Kubo je bil med 10. in 14. letom član Barcelone, a nato ni smel podpisati profesionalne pogodbe. Zdaj se vrača v Španijo, a kot član Reala iz Madrida. Če vas zanima, koliko je
Takefusa Kubo je bil med 10. in 14. letom član Barcelone, a nato ni smel podpisati profesionalne pogodbe. Zdaj se vrača v Španijo, a kot član Reala iz Madrida. Če vas zanima, koliko je "Messija" v Kubu, si oglejte tekme Japonske na Copi Americi. Foto: EPA

Izredno nadarjeni Kubo je že v otroštvu pritegnil pozornost nogometnih velikanov. Po prvih nogometnih korakih v domovini je bil med letoma 2011 in 2015 član mladinske akademije Barcelone, kjer je dobil vzdevek po slavnem argentinskem nogometašu. Ker Katalonci niso mogli podpisovati profesionalnih pogodb z mladimi nogometaši zaradi kazni Mednarodne nogometne zveze, se je moral vrniti v domovino.

Med letoma 2015 in 2017 je igral za mladinski FC Tokyo, nato pa še za člansko moštvo kluba iz japonske prestolnice. V 24 nastopih v ligi J1 je za Tokyo dosegel pet golov in štiri podaje. Ob Kubovi polnoletnosti se je spet začela vojna za njegov podpis, v kateri je madridski Real premagal preostale evropske velikane in prepričal nekdanjega člana Barcelone.

Z Japonsko na Copi Americi
Kubo bo naslednjo sezono igral za B-ekipo Reala Castillo v tretji španski ligi. Njegova letna plača naj bi po pisanju japonskih medijev presegala dva milijona evrov. Ustvarjalni vezist je trenutno z reprezentanco Japonske na Copi Americi, kjer Japonci sodelujejo kot povabljenci. Japonci na južnoameriškem prvenstvu nastopajo z dejansko olimpijsko reprezentanco, ki bo drugo leto na domačih poletnih igrah v Tokiu 2020 merila na medaljo.