Rezervist Nathan Ake je postavil končni izid v Torinu. Foto: EPA
Rezervist Nathan Ake je postavil končni izid v Torinu. Foto: EPA
Simone Zaza je bil na pravem mestu v 67. minuti. Foto: EPA

Andrea Belotti je že v 3. minuti zatresel mrežo, vendar je bil v prepovedanem položaju. Azzurri so bili v prvem polčasu precej boljši tekmec, priigrali so si številne priložnosti, večkrat se je izkazal vratar Jasper Cillessen.

V 67. minuti je skušal branilec Virgil van Dijk izbiti žogo iz kazenskega prostora, Simone Zaza je z drsečim štartom blokiral njegov poskus in žoga se je odbila v mrežo. Dve minuti zatem je Domenico Criscito s štartom od zadaj podrl Ryana Babla in sodnik Vladislav Bezborodov mu je pokazal rdeči karton.

Nizozemci so v zadnjih minutah pritisnili. Steven Berguis je z desne strani podal predložek pred vrata, kjer je rezervist Nathan Ake z glavo ukanil Mattio Perrina.
Selektorja Roberto Mancini in Ronald Koeman bosta imela še veliko dela, saj sta obe izbrani vrsti daleč od stare slave. Glavni cilj za obe reprzentanci je zdaj Liga narodov, ki se začenja septembra.

Prijateljske tekme:
ITALIJA - NIZOZEMSKA 1:1 (0:0)
Zaza 67.; Ake 88.
RK: Criscito 69./Italija

Italija: Perin, Zappacosta (59./de Sciglio), Rugani, Romagnoli, Criscito, Jorginho (78./Baselli), Cristante, Bonaventura (87./Pellegrini), Verdi (61./Chiesa), Belotti (63./Zaza), Insigne (70./Bonucci).

Nizozemska: Cillessen, de Ligt (71./Ake), van Dijk, Blind (78./Weghorst), Hateboer (46./Janmaat), Vilhena, de Roon (78./Promes), Wijnaldum, Vormer (70./Berghuis), Babel (82./Elia), Depay.

Sodnik: Vladislav Bezborodov (Rusija)




MAROKO - SLOVAŠKA (v Ženevi) 2:1 (0:0)
El Kaabi 64., Belhandi 74.; Greguš 59.

SRBIJA - ČILE (v Gradcu) 0:1 (0:0)
Maripan 88.