Alessandro Schöpf je kronal odlično igro Avstrije v drugem polčasu. Foto: Reuters
Alessandro Schöpf je kronal odlično igro Avstrije v drugem polčasu. Foto: Reuters
Mesut Özil je dosegel edini gol v prvem polčasu. Foto: Reuters
Tekma na stadionu ob Vrbskem jezeru (Wörthersee) je bila preložena za uro in 40 minut zaradi močnega naliva. Foto: Reuters
Harry Kane bo glavni adut Angležev na svetovnem prvenstvu. Foto: Reuters

Elf je dva tedna pred prvo tekmo svetovnega prvenstva z Mehiko v Moskvi še daleč od prave forme. V vratih je bil Manuel Neuer, ki vse od septembra za Bayern ni branil zaradi poškodbe stopala. Selektor Joachim Löw je večkrat poudaril, da bo številka ena na mundialu, če bo pripravljen.

Naliv preložil tekmo za 100 minut
Srečanje pred 30.000 gledalci na stadionu Wörthersee, kjer so Avstrijci 23. marca odpravili Slovenijo s 3:0, je bilo preloženo za uro in 40 minut zaradi močnega naliva. Sodnik Peter Kralovec je večkrat prestavil začetek srečanja, saj žoga na popolnoma razmočenem igrišču ni odskočila.

Özil unovčil napako vratarja Siebenhandla
Nemci so povedli v 11. minuti, ko je vratar Avstrijcev Jörg Siebenhandl zelo slabo izbil žogo izpred svojih vrat. Poslal jo je naravnost na nogo Mesuta Özila, ki je neoviran prodrl v kazenski prostor in z levo nogo zatresel mrežo.

Hinteregger in Schöpf zrežirala preobrat
Avstrijci so blesteli v drugem polčasu. V 53. minuti je David Alaba iz kota podal na daljšo vratnico, kjer so Nemci pozabili na Martina Hintereggerja, ki je z volejem z levo nogo izenačil. Neuer je bil nemočen. Odločitev je padla v 69. minuti, ko je Stefan Lainer podal do Allesandra Schöpfa, vezist Schalkeja pa je z desno nogo zatresel mrežo. Löw je v drugem polčasu naredil šest menjav, Nemci pa so popolnoma izgubili nadzor nad srečanjem.

Löw: S tako igro v Rusiji nimamo nobene možnosti
"Poraz me seveda jezi. Na igrišču nismo izpolnjevali načrtov. V drugem polčasu smo naredili ogromno napak pri podajah, izgubili smo ritem v igri. Če bomo tako igrali v Ruisiji, nimamo nobene možnosti za uspeh. Čaka nas še veliko dela, vendar bomo ostali mirni," je pojasnil selektor Löw, ki je bil zadovoljen le z Neuerjem.

"Vsaka zmaga je dobrodošla, še posebej pa nad svetovnimi prvaki. Nemčija je eden izmed glavnih favoritov za naslov svetovnega prvaka tudi letos," je bil zadovoljen strelec zmagovitega gola Schöpf.

Angleži ugnali Nigerijo
Na Wembleyju sta se srečali dve reprezentanci, ki bosta igrali v Rusiji čez dva tedna. Anglija je pred 70.000 gledalci premagala Nigerijo z 2:1. V prvem polčasu so bili izbranci Garetha Southgata veliko boljši tekmec. Povedli so že v 7. minuti, ko je po podaji Kierana Trippierja iz kota z glavo zadel Gary Cahill. Šest minut pred odmorom je odlični napadalec Harry Kane povišal na 2:0 z roba kazenskega prostora. Vratar Francis Uzoho je zelo slabo posredoval in žoga mu je ušla v mrežo.

Alex Iwobi je znižal takoj na začetku drugega polčasa. Igralec Arsenala je bil na pravem mestu po odbiti žogi, Odion Ighalo je pred tem zadel vratnico. Angleži bodo v četrtek gostili Kostariko na Elland Roadu v Leedsu. Prvo tekmo mundiala bodo odigrali 18. junija proti Tuniziji v Volgogradu.

Prijateljske tekme:
ANGLIJA – NIGERIJA 2:1 (2:0)
70.025; Cahill 7., Kane 39.; Iwobi 47.

Anglija: Pickford, Walker, Stones, Cahill, Dier, Trippier, Lingard (67./Loftus-Cheek), Alli (82./Delph), Young (68./Rose), Kane (73./Welbeck), Sterling (73./Rashford).

Nigerija: Uzoho, Shehu (46./Ebuehi), Troost-Ekong, Balogun (46./Omeruo), Idowu, Onazi (46./Etebo), Obi (46./Ogu), Iwobi, Mikel, Moses (63./Musa), Ighalo (77./Iheanacho).

Sodnik: Marco Guida (Italija)




AVSTRIJA – NEMČIJA 2:1 (0:1)
30.000; Hinteregger 53., Schöpf 69.; Özil 11.

Avstrija: Siebenhandl, Dragović, Prödl, Hinteregger, Lainer, Grillitsch (79./Ilsanker), Baumgartlinger, Alaba, Schöpf (76./Bauer), Zulj (88./Kainz), Arnautović (84./Burgstaller).

Nemčija: Neuer, Kimmich, Süle, Rüdiger, Hector, Khedira (46./Rudy), Gündogan (56./Goretzka), Brandt (67./Werner), Özil (76./Draxler), Sane (67./Reus), Petersen (76./Gomez).

Sodnik: Pavel Kralovec (Češka)




ŠVEDSKA – DANSKA 0:0

BELGIJA – PORTUGALSKA 0:0

IRSKA - ZDA 2:1 (0:1)
Burke 57., Judge 90.; Wood 45.

ISLANDIJA - NORVEŠKA 2:3 (1:1)
Finnbogason 30./11-m, Sigurdsson 70.; Johnsen 15., King 80., Sorloth 85.