Ronaldo se po februarju letos vrača na nogometne zelenice. Foto: EPA
Ronaldo se po februarju letos vrača na nogometne zelenice. Foto: EPA
Z brazilsko reprezentanco, za katero je v 97 nastopih zadel 62-krat, je dvakrat osvojil naslov svetovnega prvaka. Foto: EPA

Ronaldo, ki je svojo kariero začel že leta 1993 pri Cruzeiru, bo tako zaigral prvič po letošnjem februarju, ko si je na tekmi med Milanom in Livornom resno poškodoval koleno, kar se mu je zgodilo že tretjič. S klubom iz Sao Paola, za katerega je zaigral kot 17-letnik, bo podpisal enoletno pogodbo.

Dosežen ustni dogovor
Po besedah Ronaldovega agenta Fabiana Faraha je bil za zdaj med Corinthiansom in najboljšim strelcem svetovnih prvenstev dosežen le ustni dogovor. Za dvakratnega svetovnega prvaka z brazilsko reprezentanco (1994, 2002) se je vodstvo zanimalo že nekaj časa, a je bila največja težava finančne narave. 2. septembra je začel rehabilitacijo poškodbe pri Flamengu, kjer so mu vrata še vedno odprta.

Manjka mu naslov prvaka Lige prvakov
Ronaldo se je po sezoni 1993/94, ko je za Cruzeiro v 32 nastopih dosegel 34 zadetkov, preselil v nizozemski PSV Eindhoven, se tam zadržal dve leti in okrepil Barcelono. S katalonskim moštvom je osvojil naslov prvaka Pokala pokalnih zmagovalcev, ko je v finalu proti Paris St. Germainu dosegel edini zadetek z enajstih metrov. Pet let je igral za italijanski Inter, osvojil Pokal Uefa, enako obdobje pa tudi za Real Madrid, kjer je dvignil pokal državnega prvaka, mednarodni pokal in španski superpokal. Pred povratkom v Brazilijo se je žogal pri Milanu.

A. B.