Mladen Rudonja je s svojim prvim in edinim zadetkom v reprezentančnem dresu iz Bukarešte popeljal Slovenijo na Daljni vzhod. Foto: EPA
Mladen Rudonja je s svojim prvim in edinim zadetkom v reprezentančnem dresu iz Bukarešte popeljal Slovenijo na Daljni vzhod. Foto: EPA

"Za zaposlitev smo se odločili zaradi povečanih potreb dela na področju avtoparka, kjer se pripravljajo številne posodobitve delovnih procesov in optimizacije prevoznih poti, ki to službo dodatno obremenjujejo. Za celoten avtopark Komunale Koper, ki obsega več kot 80 vozil, je do danes skrbel le en zaposleni. Vsa vozila je treba redno vzdrževati, tehnično pregledati in jih usposobiti za prihajajočo sezono, ko se pričakuje, kot vsako leto, povečana obremenitev in obseg del," je za Primorske novice novo zaposlitev utemeljil Vojko Rotar s koprske Komunale, katere direktor je Gašpar Gašpar Mišič.


Primorske novice ob tem še pojasnjujejo, da je Rudonja glavni igralec v zgodbi o zamenjavi dveh zasebnih parcel v Kopru za osem občinskih nad Valdoltro, zaradi katerih je koprsko tožilstvo koprskega župana Borisa Popoviča in predstojnika urada za okolje in prostor Georgija Bangieva obtožila zlorabe položaja in oškodovanja občinske blagajne za skoraj 200.000 evrov. Rudonja je na sojenju zatrjeval, da Popovič in Bangiev s poslom nimata nič in da so ga v zgodbo zvlekli sosedje iz Kopra, ki niso imeli denarja, da bi doplačali razliko v vrednosti parcel.

Zdaj 44-letni Rudonja se je po končani nogometni karieri, v kateri je zamenjal enajst klubov, usmerili v športno-menedžerske vode. Za slovensko reprezentanco je med leti 1994 in 2004 zbral 65 nastopov. Največji trenutek v karieri je doživel novembra leta 2001, ko je dosegel edini zadetek za reprezentanco. Ta je v Bukarešti proti Romuniji pomenil pot na svetovno prvenstvo.