Salzburžani so se veselili nove pokalne lovorike na stadionu Wörthersee. Foto: Reuters
Salzburžani so se veselili nove pokalne lovorike na stadionu Wörthersee. Foto: Reuters

Na tekmi, ki je potekala brez gledalcev in je bila prva po epidemiji novega koronavirusa, so gole dosegli Dominik Szoboszlai (19.), Dominik Stumberger (21./avtogol), Noah Okafor (53.), Majeed Ashimeru (65.) in Sekou Koita (79.).

Salzburžani so prvi pokalni naslov osvojili leta 2012, ko so premagali Ried na Dunaju s 3:0. Najboljši so bili tudi v letih 2014, 2015, 2016, 2017 in 2019.

Kazen za Linz
Avstrijsko prvenstvo se bo nadaljevalo v torek, pred nadaljevanjem pa ima zasedba iz Mozartovega mesta tri točke prednosti pred Laskom iz Linza.

Vodstvo lige je pred dvema dnevoma zasedbi iz Linza zaradi kršenja pravil v času epidemije - omenjena zasedba je brez dovoljenja opravila nekaj skupnih treningov - odvzelo šest točk in ji naložilo denarno kazen v višini 75.000 evrov. Lask je po tej odločitvi s prvega padel na drugo mesto na lestvici.

V avstrijski ligi morajo do konca sezone odigrati še deset krogov, od Slovencev pa v tem tekmovanju nastopajo trije nogometaši. Dejan Petrović igra za dunajski Rapid, Rajko Rep za Hartberg, Zlatko Dedić pa za Tirol.

Salzburžani do sedmega pokalnega naslova