Samir Handanović brani za člansko reprezentanco že osem let, v tem času pa je zbral 59 nastopov in bil prvi vratar na SP-ju 2010. Po lanskem prihodu selektorja Slaviše Stojanovića pa je
Samir Handanović brani za člansko reprezentanco že osem let, v tem času pa je zbral 59 nastopov in bil prvi vratar na SP-ju 2010. Po lanskem prihodu selektorja Slaviše Stojanovića pa je "Sarma" postal še kapetan. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Cundrič

Zase odločitve sprejemam sam in o njih se mi ni treba pogovarjati z nikomer."

Nedvoumen odgovor kapetana slovenske nogometne reprezentance Samirja Handanovića, da z napovedjo reprezentančne upokojitve ob neuspehu v boju za uvrstitev na SP 2014 misli povsem resno.

V Skopje po izid, igro in vzdušje
Izredno resni kapetan je tako odgovoril na ponedeljkovi novinarski konferenci na Brdu pri Kranju, kjer se slovenska izbrana vrsta pripravlja na sredino prijateljsko tekmo z Makedonijo v Skopju.

Kapetan je ob koncu priznal, da vzdušje v reprezentanci ni najboljše: "Za kaj takega so potrebni izidi, za kaj takega so potrebne zmage in mi tega v tem trenutku nimamo."

Prisrčen pozdrav selektorja in kapetana
28-letni Ljubljančan, ki je poleti iz Udineseja prestopil v Inter, je že po oktobrskem porazu v Albaniji (1:0) napovedal, da ne namerava več braniti slovenskih vrat, če četa Slaviše Stojanovića ne bo odpotovala v Brazilijo. Da pri Handanovićevi napovedi ne gre za nekakšen spor s selektorjem, je predtem dokazalo srečanje selektorja in kapetana na Brdu, ko sta se v predverju hotela prisrčno pozdravila in objela ter poklepetala.

Štiri točke zaostanka za 2. Norveško
Slovenija po štirih krogih kvalifikacij v skupini E z zmago in tremi porazi zaseda predzadnje, 5. mesto. Za 1. mestom, ki ga zaseda Švica in neposredno vodi na mundial, zaostanek znaša 7 točk, za 2. mestom, ki ga drži Norveška in pelje v Slovencem dobro znane dodatne kvalifikacije, pa "Slavetovi fantje" zaostajajo za 4 točke. V naslednjem letu Slovenijo čaka še 6 kvalifikacijskih tekem, prva bo 22. marca v Ljubljani proti Islandiji.