Nemanja Vidić je poskrbel za navdušenje na Old Traffordu. Tudi na povratni tekmi bodo rdeči vragi čakali na priložnost iz prekinitev. Foto: EPA
Nemanja Vidić je poskrbel za navdušenje na Old Traffordu. Tudi na povratni tekmi bodo rdeči vragi čakali na priložnost iz prekinitev. Foto: EPA
Bastian Schweinsteiger in Wayne Rooney
Bastian Schweinsteiger je bil jezen na Wayna Rooneyja, ki je tudi malce odigral padec. Režiser igre Bayerna je prejel drugi rumeni karton. Foto: EPA
Carlos Velasco Carballo
Carlos Velasco Carballo ni vplival na končni izid, s kartoni pa je razjezil Bavarce. Foto: EPA
David Moyes in Pep Guardiola
Oba trenerja sta bila zadovoljna po koncu tekme. V Münchnu zagotovo ne bo tako. Foto: EPA


Rdeči vragi so tekmo leta na Old Traffordu odigrali taktično odlično. Nekateri veliki nasprotniki Davida Moyesa so se celo šalili, da naj bi taktiko pripravil stari lisjak sir Alex Ferguson. Obračuni med angleško in nemško ekipo z največ lovorikami so bili vedno razburljivi vse do konca in verjetno bo tako tudi naslednjo sredo. Pep Guardiola ne bo mogel računati na Javija Martineza, Bastiana Schweinsteigerja in poškodovanega Thiaga.
"Kaiser" šel v dvigalo pri 1:0, iz njega pa pri 1:2
Franz Beckenbauer
je pred tekmo večkrat opozarjal, da je United sijajna ekipa na velikih tekmah. Ni pozabil niti na enega najgrenkejših porazov v zgodovini kluba, ko je Bayern v finalu leta 1999 na Camp Nouu večino tekme vodil z 1:0, zadel vratnico (Mehmet Scholl) in prečko (Carsten Jancker), v sodnikovem dodatku pa ostal praznih rok (1:2).
"Na častni tribuni v Barceloni sem sedel poleg predsednika Uefe Lennarta Johanssona. Ko sem pogledal na semafor, je že tekla 90. minuta in odšel sem v dvigalo. Odpeljal sem se nekaj nadstropij nižje, kjer naj bi v televizijskem studiu komentiral naš evropski naslov. Prišel sem v studio, ko je padel zadetek. Ni bilo 1:1, ampak 2:1 za Manchester United," se je častni predsednik Bavarcev spomnil finala iz leta 1999.
V enem letu niso pozabili igrati nogometa
"Že pred tekmo sem napovedal neodločen izid. Sploh ne morem verjeti, kakšne neumnosti sem slišal in bral v zadnjem tednu. Nekateri mediji so pisali, da smo že v polfinalu, da imamo prosto pot med štiri. Tekma je bila na Old Traffordu, rdeči vragi so lani gladko osvojili angleški naslov. Ne moreš v enem letu pozabiti igrati nogometa. To je odlična ekipa, ki se je borila do zadnjega atoma moči, neverjetno so bili motivirani," je odločno pripomnil 68-letni Beckenbauer.
Tekmo v teatru sanj si je ogledal tudi Peter Schmeichel, ki je stal v vratih vragov pred 15 leti.
Bayern je imel terensko premoč (70 odstotkov igralnega časa je imel žogo v svojih nogah), več strelov (6:15), a gostitelji niso bili prav nič manj nevarni. Danny Welbeck je v 40. minuti zapravil najlepšo priložnost na srečanju, ko mu ni uspel lob.
Sammer zadovoljen z izidom, ne pa s sodnikom
"Pričakoval sem točno tako tekmo. Vedel sem, da je Manchester zelo dobra ekipa. Fizično so zelo močni, igrali so disciplinirano in skušali zadeti iz protinapadov. Imeli so odlične dolge podaje, povzročali so nam veliko težav. V četrtfinalu Lige prvakov ni povprečnih ekip, zadovoljni moramo biti z izidom," je poudaril Matthias Sammer.
Športni direktor Bayerna vsekakor ni bil navdušen nad sodnikom Carlosom Velascom Carballom. "Sodnik ni imel enakih kriterijev pri kartonih. Prekršek Valencie nad Boatengom je bil za rumeni karton, kar bi pomenilo izključitev. Tudi rumeni karton za Mandžukića je bil popolnoma neupravičen, to je dobro vedel tudi Nemanja Vidić," je dodal Sammer.
Pep ima dovolj dolgo klop
Guardiola, ki na tekmah Bundeslige mirno sedi na klopi, je tokrat večkrat mahal in dajal napotke svojim varovancem. "Manchester United je ena najboljših ekip na svetu, tega ne smemo pozabiti. Nikoli ni lahko igrati proti ekipi, ki se tako globoko brani. Zelo pomembno je, da smo zadeli v gosteh, čeprav je izid 1:1 lahko tudi zelo nevaren. Popolnoma zaupam svojim izbrancem, ki bodo na povratni tekmi igrali na zmago. Schweinsteiger in Javi Martínez bosta izpustila povratno tekmo, a prepričan sem, da nam ju bo uspelo nadomestiti," je pojasnil španski strokovnjak.
Kroos ni želel govoriti o odhodu na Old Trafford
Toni Kroos je bil v otroških letih velik navijač rdečih vragov. Zelo je užival na Old Traffordu, vsrkal je posebno vzdušje. Ni skrivnost, da si ga Moyes želi že naslednjo sezono. Z vodstvom Bayerna še ni našel skupnega jezika o podaljšanju pogodbe. "Prevladovali smo večino tekme, vendar je Manchester z izjemno borbeno igro zadržal izid 0:0, potem pa je celo povedel. Popolnoma zasluženo smo izenačili. Zdaj imamo lepe možnosti za napredovanje," je dejal Kroos, ki ni želel govoriti o svoji prihodnosti.
Moyes lahko v Münchnu zapre usta vsem kritikom
Še najbolj nasmejan je bil Moyes, ki je vso sezono pod velikim pritiskom, tokrat pa so njegovi izbranci prikazali eno najboljših predstav pod njegovim vodstvom. "Zelo dobro smo odigrali, disciplinirano smo se branili in imeli nato kar nekaj velikih priložnosti. Na tej ravni jih je treba izkoristiti, posebej priložnost Welbeck je bila izjemna. Žal smo prejeli zadetek. V Münchnu moramo doseči gol, zato je Bayern v prednosti. V Ligi prvakov nam gre zelo dobro, že pred tekmo sem čutil velik motiv igralcev. Navijači so bili zares glasni," je napovedal nekdanji trener Evertona, ki je letos slišal že številne kritike. Z zmago v Münchnu naslednjo sredo bi vsem zaprl usta.