Mariborčane v Gelsenkirchnu čaka peklensko vzdušje. Foto: Reuters
Mariborčane v Gelsenkirchnu čaka peklensko vzdušje. Foto: Reuters

V Gelsenkirchnu se še vedno naslajajo nad sobotno zmago v sosedskem derbiju nad dortmundsko Borussio (2:1), s katero so prehiteli osovraženega tekmeca. Slab štart v sezono je pri modrih pozabljen. Točka proti Chelseaju v Londonu in nato dve zmagi v Bundesligi v petih dneh so izboljšale tako "krvno sliko" rudarjev kot razpoloženje pri najzvestejših navijačih v Nemčiji.

O Mariboru v tamkajšnjih medijih tako rekoč ni zapisane niti besede. Še vedno vsi analizirajo sobotno tekmo ter veselje na eni in žalost na drugi strani. Občutek je, da Maribora ne jemljejo kot resno grožnjo in da so tri točke tako rekoč vpisane.

S tem se zagotovo ne strinja trener Jens Keller. Zaveda se, da so njegovi varovanci utrujeni, poleg tega ima kopica nogometašev težave s poškodbami. "Fantje so se izjemno borili, vsi so popolnoma izmučeni, vendar drugače se na takem derbiju ne pride do treh točk," je po revirskem derbiju povedal Keller.

Proti Mariboru se bo v ekipo vrnil nemški reprezentant Julian Draxler, ki je derbi zaradi kartonov gledal s tribun. Sidney Sam je moral igro zaradi poškodbe zapustiti ob polčasu, prav tako je poškodovan kapetan Benedkit Howedes. Že od prej manjkajo Felipe Santana, Fabian Giefer, Leon Goretzka, Jefferson Farfan in Sead Kolašinac.

Schalke je lani v Ligi prvakov dobil dve od treh tekem v skupinskem delu, pri tem pa ohranil mrežo nedotaknjeno. Maribor na štirih tekmah proti Nemcem v evropskih pokalih še ni zmagal. Dosegel je le en gol.

TORKOVE TEKME V LIGI PRVAKOV

Skupina E, torek ob 18.00:

CSKA MOSKVA - BAYERN
Ob 20.45:
MANCHESTER CITY - ROMA

Skupina F:
PARIS SG - BARCELONA
APOEL - AJAX

Skupina G:
SCHALKE - MARIBOR
SPORTING LIZBONA - CHELSEA

Skupina H:
ŠAHTAR DONECK - PORTO
BATE BORISOV - ATHLETIC BILBAO