Sergio Ramos je na novinarski konferenci zatrdil, da ostaja v Madridu. Foto: Reuters
Sergio Ramos je na novinarski konferenci zatrdil, da ostaja v Madridu. Foto: Reuters

Predsednik Reala Florentino Perez je v sredo dejal, da ga je Sergio Ramos prosil, naj mu klub dovoli, da brez odškodnine prestopi na Kitajsko. "Res je, na mizi imam ponudbo iz Kitajske. O tem ne bom lagal, ampak moje sanje so, da kariero končam tu," je povedal 33-letni nogometaš, ki je na Santiago Bernabeu prišel leta 2005 iz Seville.

Pogodbo ima s 13-kratnimi evropskimi prvaki sklenjeno do leta 2021. Perez je pred tem povedal, da mu je Ramos skupaj z agentom povedal, da je dobil dobro ponudbo, a klub, ki ga ni želel imenovati, ne more plačati odškodnine. "Nemogoče je, da bi Real Madrid svojega kapetana pustil zastonj," je dejal Perez.

Ramos je zdaj zatrdil, da zanesljivo ostaja v španski prestolnici: "Nisem razmišljal o odhodu na Kitajsko. V sredo sem šel do predsednika, da smo razčistili stvari. Rekel sem mu, da nikoli ne bi mogel prestopiti v klub, ki bi tekmoval z Realom. Če bom nekega dne odšel, bom zato, ker bom čutil, da moje telo ni več sposobno igrati na najvišji ravni."

V 14 letih pri Realu je Andaluzijec osvojil 20 lovorik, od tega kar štiri Lige prvakov. Za kraljevim klubom je sicer zelo neuspešna sezona. V državnem prvenstvu je zasedel šele tretje mesto, za prvakom, največjim tekmecem Barcelono, pa je zaostal za kar 19 točk. Barca ga je izločila tudi v polfinalu kraljevega pokala, v Ligi prvakov pa se je poslovil že v osmini finala, saj je bil boljši Ajax.