Sergiu Ramosu grozi kazen. Foto: EPA
Sergiu Ramosu grozi kazen. Foto: EPA

Ramos je karton na prvi tekmi v Amsterdamu dobil ob koncu tekme, seštevek kartonov pa pomeni, da ga ne bo na povratni tekmi teh ekip v osmini finala. A njegovo dejanje je že takoj vzbudilo sume, zdaj bo krovna evropska nogometna zveza skušala ugotoviti, ali je karton res dobil namenoma, da bi bil potem "čist" za morebiten četrtfinale.

Če se bodo obtožbe o takšnem ravnanju izkazale za resnične, bo Real Ramosa vseeno izgubil tudi za četrtfinale – če se bo španski klub vanj seveda uvrstil, saj mora najprej potrditi zmago 2:1 s prve tekme.

Uefa lahko za takšno ravnanje igralcu izreče dve tekmi prepovedi igranja. Odločitev bo predvidoma sprejela v četrtek.

Brendan Rodgers je novi trener Leicester Cityja. Foto: EPA
Brendan Rodgers je novi trener Leicester Cityja. Foto: EPA

Rodgers na klopi Leicester Cityja
Druga nogometna novica pa prihaja z Otoka. Brendan Rodgers je novi trener angleškega nogometnega prvoligaša Leicester Cityja, pri čemer je zapustil klop škotskega prvaka Celtica in jo zamenjal za angleško ligo.

Rodgers, ki je Celtic popeljal do dveh zaporednih trojčkov lovorik, vse odkar je prevzel trenersko taktirko leta 2016, je z Leicestrom podpisal pogodbo do leta 2022, na trenerskem stolčku pa je zamenjal Clauda Puela, ki je bil v nedeljo po petih porazih na zadnjih šestih tekmah odpuščen.

Po njegovem odhodu se bo na trenersko klop Celtica znova usedel Neil Lennon, nekdanji nogometaš in kapetan te ekipe v preteklosti, ki bo klub vodil do konca sezone.