V Ljudskem vrtu je v četrtek res prišel dan, ko je sreča obrnila hrbet. Viole so se sicer izkazale z izjemnim navijanjem od prve do zadnje minute. Foto: BoBo
V Ljudskem vrtu je v četrtek res prišel dan, ko je sreča obrnila hrbet. Viole so se sicer izkazale z izjemnim navijanjem od prve do zadnje minute. Foto: BoBo
Nusmir Fajić
Nusmir Fajić je odigral eno slabših tekem v sezoni. Foto: BoBo
Kuzmin zagotovil Rubinu napredovanje
Maribor proti Zulteju ostal praznih rok
Grenak poraz neučinkovitih Mariborčanov
Hazard z bele točke odločil v Ljudskem vrtu

Rubin Kazan je tekmecem ušel z 10 točkami, preostali ekipe pa so v enakovrednem boju za drugo mesto (Wigan 5, Zulte 4, Maribor 3). Odločilni trenutek se je v Ljudskem vrtu zgodil v 29. minuti, ko je Mitja Viler pred svojimi vrati podrl Ibrahima Conteja, Thorgon Hazard pa je z bele točke dosegel edini gol na tekmi, s katerim je Zulte slavil 1:0.

Žoga ni hotela v mrežo
Trener Maribor Ante Šimundža je po tekmi poudaril, da njegovi varovanci v Evropi naredijo preveč individualnih napak: "Zulte si je priboril enajstmetrovko po naši napaki, sam pa si ni ustvaril ne vem kakšnih priložnosti. Mi smo si jih kar nekaj, a žoga ni hotela v mrežo, zato nismo bili uspešni, zato nismo vzeli teh treh točk. Individualne napake se nam v Evropi kar pogosto dogajajo, zaradi česar smo pogosto kaznovani. V Evropi s takimi napakami res težko uspeš. Te napake je mogoče odpraviti pri sami mentalni pripravi na tekmo. Ne gre za tehnično ali taktično napako, enostavno gre za dekoncentracijo, ki se pojavi v določenem trenutku, nasprotnik pa to zna izkoristiti."

Šimundža: Igra je boljša kot kažejo rezultati
Slovenski prvaki so izgubili tretjič zapored, kar pa Šimundže ne skrbi: "Noben poraz ni dobrodošel. Kar se tiče negativnih rezultatov v tem trenutku lahko rečem, da tega nismo pričakovali. Na evropske tekme smo šli ambiciozno, z željo po zmago, vedeli smo, kaj nam prinašajo. V določenih trenutkih nismo bili pravi. Fantje so odigrali dovolj tekem, so dovolj izkušeni. Veseli me, da igramo in si ustvarjamo priložnosti. Smo pa enostavno v fazi, ko žoga noče iti v gol. Vedno si želimo zabiti gol več od nasprotnika in ga nadigrati. Zadnje tri tekme smo res izgubili, a glede na igro smo bili vselej na dosti višji ravni od nasprotnika, zato tudi ni nobene panike."

Viler: Zmagali so brez resnega strela na gol
Tudi Mitja Viler je po tekmi govoril o premoči svoje ekipe: "Danes nam ni bilo usojeno, borili smo se, šprintali, a žoga pač ni šla v gol. Mi smo v Belgiji zmagali z levo nogo in roko, tako pa so oni danes zmagali brez enega resnega strela na gol."

Težava pri komunikaciji
Razlog odločilne napake pri enajstmetrovki pa je izviral tudi v slabši komunikaciji: "Pravijo, da je enajstmetrovka bila, jaz sem se odzval instinktivno, šlo je za mojo napako, žogo je treba izbiti čim dlje. Žal ni bilo nikogar, ki bi dal gol in izničil mojo napako, takšen je pač šport. Pri mojem prekršku ni bilo niti komunikacije. Na evropskih tekmah je veliko igralcev, pogosto se ne slišiš, treba je res kričati, da koga slišiš. V tistem trenutku je treba žogo samo izbiti, ni časa za razmišljanje in ustavljanje žoge."

V Evropi si ne delajo sramote
Viler verjame, da Maribor še vedno lahko osvoji drugo mesto v skupini: "V igri je še šest točk, vsaka točka v Evropi je pomembna, pomembno je, kako se predstaviš. V Evropi si gotovo ne delamo sramote, ponosno predstavljamo Slovenijo, tako pa moramo nadaljevati do konca sezone." Branilec je pogovor s sedmo silo končal v smehu: "V Rubinu bo težje, tam je drugi svet, a mogoče nam bodo pustili."

Bohar: Bili smo boljši v vseh segmentih igre
Damjan Bohar
je pred kratkim prebolel virozo, zato ni začel v udarni enajsterici. "Nasprotnika smo danes nadigrali v vseh segmentih nogometne igre, borbenosti, podajah, šprintanju, praktično v vsem. A dejstvo je, da so Belgijci dali gol, mi pa ne, imeli pa smo dovolj priložnosti. Tudi sam sem imel dve, a enkrat je vratar dobro reagiral, drugič pa se sam nisem dobro znašel."

Upanje do zadnjega sodnikovega žvižga
Wigan ima na drugem mestu le dve točki več, kar Boharja navdaja z upanjem: "Upanje umre zadnje in mi bomo upali do zadnjega sodnikovega žvižga v Evropi. Poskušali bomo igrati tako kot danes, res pa je, da je vsako tekmo težko igrati na tako visoki ravni."

Kuzmin zagotovil Rubinu napredovanje
Maribor proti Zulteju ostal praznih rok
Grenak poraz neučinkovitih Mariborčanov
Hazard z bele točke odločil v Ljudskem vrtu