Maribor je na dobri poti, da ponovi lanski dosežek in zmagi v državnem prvenstvu doda še pokalno lovoriko. Foto: Aleš Fevžer
Maribor je na dobri poti, da ponovi lanski dosežek in zmagi v državnem prvenstvu doda še pokalno lovoriko. Foto: Aleš Fevžer
Goran Cvijanović je leta 2010 iz Gorice prestopil k Mariboru. Foto: BoBo

ti stali Goričani, ki bodo največ pozornosti posvečali Goranu Cvijanoviću.

Bonifika bo v sredo ob 20.30 prizorišče finala nogometnega pokala Slovenije. Pomerila se bosta branilec naslova in državni prvak Maribor ter italijansko obarvana Gorica. Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Milec: "Drugo mesto ne šteje nič"
Osemkratni pokalni prvaki Mariborčani bodo po novi osvojitvi državnega naslova malce razbremenjeni, a poudarjajo, da si še kako želijo tudi pokalno lovoriko, saj je dvojna krona njihov cilj. "Ko enkrat prideš do finala, si pač želiš zmago. Drugo mesto nič ne šteje. Mislim, da bo zelo odprta tekma. Ampak če bomo odigrali tako tekmo, kot smo jo pred časom, ko smo jih v Mariboru premagali z 2:0, potem mislim, da nova dvojna krona ne bi smela izostati. Smo v dobri formi," meni branilec Maribora Martin Milec.

Gledalci naj bi prišli na svoj račun
Trener Ante Šimundža napoveduje gledljiv nogomet, a brez divjanja. "Pokal je specifično tekmovanje, ki nima zveze s prvenstvom. Tu odloča le ena tekma. Ne pričakujem divjanja z ene ali druge strani. Kako bo sama tekma potekala, bo precej odvisno od nas. Če se bomo postavili tako, kot znamo, če bomo mentalno in fizično na ravni, na kateri znamo biti, potem se lahko razplete po naših željah. Enako pričakujem od Gorice, tako da bo to zanimiva tekma, v kateri ne bo manjkalo dobrih potez. Nogomet se vendarle igra zaradi tega, da je gledljiv in da gledalci pridejo na svoj račun."

Apolloni napoveduje odprto igro
Dvakratna pokalna zmagovalka Gorica bo po skoraj desetih letih spet igrala v finalu. "Igramo proti ekipi, ki ni slučajno prvak, z veliko prednostjo je dobila prvenstvo. To je povsem zasluženo. Maribor je izkušena ekipa, obvlada svoje delo, zna tako težke kot dobre trenutke obrniti sebi v prid. Na to se moramo pripraviti. Zato je potrebna dobra taktika, ni pa odločilnega pomena. Res se moramo motivirati, igrati odprto, a biti hkrati precej osredotočeni in pozorni," pravi trener gorice Luigi Apolloni.

Goričani pametno v boj proti favoritu
Njegov varovanec Matija Širok meni, da motivacija ni vprašljiva, bo pa treba igrati pametno. "Motivacija je zelo velika. Dali bomo vse od sebe, da v Kopru zmagamo. Ne le da potrdimo uvrstitev v Evropo, ampak da vse skupaj nadgradimo," pravi Širok in dodaja: "Gotovo je Maribor najboljša ekipa v slovenski ligi, zato se bomo tekme lotili previdno. Najpomembnejše je to, da igramo pametno in da, če slučajno prejmemo zadetek, nadaljujemo potrpežljivo, saj vemo, da zna Maribor kaznovati vsako napako."

Cvijanović in pravilo bivšega
Tako Mariborčani kot Novogoričani bodo v finalu lahko računali na praktično vse svoje najboljše može. V goriškem taboru bodo najbrž pazili predvsem na nekdanjega soigralca. "V Mariboru so vsi, ki igrajo v prvi enajsterici, in tisti, ki so na klopi, enako nevarni. Mogoče moramo biti malo bolj pazljivi na Gorana Cvijanovića, saj vedno, ko igra proti Gorici, da gol," je malce v šali še dejal Širok. Ob moškem finalu bo dogajanje na Obali popestril še finale ženskega pokala med Teleingom Pomurjem Beltinci in Rudarjem Škale (ob 18.00) ter pokalni finale mladincev (Maribor - Koper).