Uvodna tekma evropskega prvenstva do 21 let med Slovenijo in Španijo bo žal potekala v praznem Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com
Uvodna tekma evropskega prvenstva do 21 let med Slovenijo in Španijo bo žal potekala v praznem Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com

"Glede na zdravstveno situacijo in veljavne državne ukrepe v povezavi z virusom covid-19, se bo skupinski del evropskega prvenstva do 21 let odigral za zaprtimi vrati," so sporočili iz sedeža Uefe v Nyonu.

Krovna evropska nogometna organizacija bo ob tem še naprej pozorno spremljala razvoj dogodkov in zdravstvenega stanja v obeh državah gostiteljicah prvenstva, ter na podlagi ugotovitev naknadno sprejela tudi odločitev glede prisotnosti gledalcev v izločilnih bojih prvenstva. Izločilni boji bodo potekali med 31. majem in 6. junijem.

Na odločitev Uefe, da se bo skupinski del odigral za zaprtimi vrati, se je odzval tudi Radenko Mijatović. Predsednik Nogometne zveze Slovenije bi si želel drugačnega scenarija, a razume, da je v tem trenutku najpomembnejše zdravje vseh deležnikov.

"Glede na dejstvo, da je evropsko prvenstvo do 21 let eden največjih dogodkov, ki jih je do zdaj gostila Slovenija, bi si želel, da bi bile tribune že v skupinskem delu evropskega prvenstva nabito polne. Žal aktualno zdravstveno stanje v obeh državah gostiteljicah trenutno tega ne dopušča, tako da je odločitev Uefe pričakovana in edina pravilna. Najprej moramo misliti na zdravje, šele na to na vse ostalo. Mlada reprezentanca Slovenije bo kljub temu potrebovala podporo navijačev, tako da vse ljubitelje nogometa vabim pred televizijske zaslone. Verjamem, da se bomo vsi skupaj veselili uvrstitve v drugi del tekmovanja, kjer upam na polne tribune in prvovrstni spektakel," je poudaril Mijatović.

EP bodo v Sloveniji gostili Maribor, Ljubljana, Koper in Celje, na Madžarskem pa Budimpešta, Györ, Szekesfehervar in Sombotel.

Na EP-ju bo prvič nastopilo 16 ekip. Slovenija bo igrala v skupini B skupaj s petkratnima prvakinjama Italijo in Španijo, ki je tudi branilka naslova, ter Češko.

Šestnajst reprezentanc bo v skupinskem delu razdeljenih v štiri skupine, iz vsake pa se bosta nato po dve najboljši prebili v četrtfinale. Slovenija pa bo gostila tudi prvo in zadnjo tekmo prvenstva, uvodna bo 24. marca v Mariboru, finalna pa 6. junija v Ljubljani.

SKUPINA 2, spored:

1. krog, sreda, 24. marca, ob 18.00:
SLOVENIJA – ŠPANIJA (Maribor)
ČEŠKA – ITALIJA (Celje)

2. krog, sobota, 27. marca, ob 18.00:
SLOVENIJA – ČEŠKA (Celje)
Ob 21.00:
ŠPANIJA – ITALIJA (Maribor)

3. krog, torek, 30. marca, ob 18.00:
ITALIJA – SLOVENIJA (Maribor)
ŠPANIJA – ČEŠKA (Celje)