Če ne bo kakšnih večjih pretresov, bo Matjaž Kek Slovence še drugič vodil proti ZDA. Foto: MMC RTV SLO
Če ne bo kakšnih večjih pretresov, bo Matjaž Kek Slovence še drugič vodil proti ZDA. Foto: MMC RTV SLO
Jürgen Klinsmann
Jürgen Klinsmann je slovenski reprezentanci delil komplimente. Foto: EPA

Srečanje v Stožicah bo uvod v kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2014 v Braziliji. Američani bodo novembra na pripravah v Evropi. Najprej se bodo pomerili s Francijo, potem pa bodo Klinsmannovi varovanci prišli še v Slovenijo.

Klinsmann na petih tekmah enkrat zmagal
Klinsmann je vodenje izbrane vrste ZDA prevzel konec julija 2011, ko so se Američani razšli z Bobom Bradleyjem. 47-letni Nemec je Američane do zdaj vodil na petih tekmah. Premagal je Honduras in remiziral z Mehiko, izgubil pa s Kostariko, Belgijo in Ekvadorjem, vselej v prijateljskih tekmah.

Klinsmann navdušen nad Slovenijo
"Na tekmo s Slovenijo gledam kot na še eno zelo dobro priložnost za naše fante, da bodo še nadgradili tisto, kar smo delali v zadnjih nekaj mesecih. Slovenija je sicer majhna država, ki pa je dosegla veliko. Dvakrat so se kvalificirali na svetovno prvenstvo, kar je pravzaprav neverjeten dosežek. Videl sem jih igrati v kvalifikacijah in na zadnjem svetovnem prvenstvu in moram reči, da sem bil navdušen," je slovenskim reprezentantom polaskal nemški nogometni strateg.

Slovenija in ZDA so se edinkrat pomerile na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južni Afriki, ko so se razšle z remijem (2:2).