Mišo Brečko je lahko več kot zadovoljen s predstavo svoje reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com
Mišo Brečko je lahko več kot zadovoljen s predstavo svoje reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com

Varovanci selektorja Miša Brečka se bodo še dolgo spominjali izjemnega uvodnega polčasa, ko so Srbe nadigrali kar s 3:0. Zmedo na srbski polovici je sejal predvsem izjemno hitri in iznajdljivi Luka Topalović, Slovenci pa so sicer navduševali s kombinatorno in hitro igro.

Sorodna novica Mladi Slovenci bodo v četrtek izzvali Srbijo

V predmestju Budimpešte je bil v četrti minuti natančen David Pejičić, vsega šest minut je prednost podvojil Luka Topalović, v 34. minuti pa je izid polčasa postavil Aldin Jakupović. V drugem polčasu je Slovenija povišala vodstvo na 4:0 prek Reneja Hrvatina, Srbija pa je zaostanek znižala v 66. in 82. minuti.

Slovenija bo naslednjo tekmo igrala v Budimpešti 21. maja ob 16.30 proti Španiji, 24. maja (17.00) pa jo v Telkiju čaka Italija.

Na Madžarskem igra 16 reprezentanc. V skupini A so Madžarska, Irska, Poljska in Wales, v skupini C Portugalska, Francija, Škotska in Nemčija, v D pa Hrvaška, Nizozemska, Švica in Anglija.

Naslov branijo Francozi, ki so lani v finalu premagali Nizozemce. Pet najboljših držav z EP-ja se bo uvrstilo na SP do 17 let. Finale bo 2. junija.