Mišo Brečko ima veliko izkušenj z velikih tekem. Skušal jih bo prenesti na kadete, ki bodo prvič zaigrali na veliki sceni. Foto: NZS
Mišo Brečko ima veliko izkušenj z velikih tekem. Skušal jih bo prenesti na kadete, ki bodo prvič zaigrali na veliki sceni. Foto: NZS

Zaključni turnir so si priigrali z uspešnimi nastopi v elitnem delu kvalifikacij na Norveškem, kjer so igrali s Hrvaško, Norveško in Belgijo. Tudi na Madžarskem bodo Slovenci v podobni postavi kot v Skandinaviji.

"Kader je več ali manj enak kot v elitnem delu kvalifikacij, žal med razpoložljivimi igralci ni Luke Dovžana Karahodžića, ki si je zlomil roko in bo prvenstvo moral izpustiti. Namesto njega je v kadru Luka Mlakar, ki pa se vrača po tem, ko je zaradi poškodbe izpustil elitni del," je poudaril selektor.

Slovenija bo EP začela v četrtek ob 17.00 v Telkiju proti Srbiji, v nedeljo ob 16.30 se bo v Budimpešti pomerila s Španijo, 24. maja ob 17.00 pa v zadnji tekmi skupinskega dela v Telkiju z Italijo.

Slovenci na Madžarskem začenjajo EP do 17 let

Prav prva tekma s Srbijo pa je največ v mislih slovenske reprezentance. "Naš cilj je, da se najbolje pripravimo na vsako naslednjo tekmo. Za nas je najpomembnejša preizkušnja s Srbijo, potem bomo razmišljali o Španiji in šele nato o Italiji," je dejal Brečko, ki je s člansko vrsto nastopil na svetovnem prvenstvu 2010 v Južni Afriki.

"Uvrstitev na evropsko prvenstvo v mlajših selekcijah je za Slovenijo velik uspeh, saj vemo, kakšni so vložki v nogomet pri nas v primerjavi s tujino. In uvrstitev je predvsem velika nagrada za te fante. Le redki dobijo priložnost oziroma si prislužijo nastop na evropskem prvenstvu," je še povedal Brečko.

Sorodna novica Nogometaši do 17 let četrtič na EP, selekcija U-19 ostaja pri edinem nastopu leta 2009

Na Madžarskem bo skupaj igralo 16 ekip. V skupini A so Madžarska, Irska, Poljska in Wales, v skupini C Portugalska, Francija, Škotska in Nemčija, v D pa Hrvaška, Nizozemska, Švica in Anglija.

Lani so naslov prvaka osvojili Francozi, ki so v finalu premagali Nizozemce. Tokrat se bo najboljših pet z EP-ja prebilo na SP-ju do 17 let.

Seznam slovenske reprezentance U-17:
Žan Trivunčević (Bravo), Nik Čebulj (Olimpija), Mark Kerin (Dinamo Zagreb), Lev Bohinc (Olimpija), Lovro Golič (Roma), Relja Obrić (Atalanta), Nik Voglar (Maribor), Haris Kahvedžić (Celje), Rene Hrvatin (Koper), Jaša Jelen (Olimpija), Mark Tomšič (Brinje Grosuplje), Kristjan Bendra (Red Bull Salzburg), David Pejičić (Udinese), Matjaž Veber (Ilirija 1911), Lanej Bakšič (Maribor), Luka Topalović (Domžale), Gabriel Sojer (Ilirija 1911), Luka Mlakar (Roma), Aldin Jakupović (Olimpija) in Nino Kutoš (Stuttgart).


Sorodna novica Slovenski kadeti na EP-ju s Srbijo, Španijo in Italijo

Skupina B, četrtek ob 17.00:
SRBIJA – SLOVENIJA (Telki)

Ob 20.00:
ITALIJA – ŠPANIJA

Nedelja ob 16.30:
ŠPANIJA – SLOVENIJA (Budimpešta)

Ob 20.00:
SRBIJA – ITALIJA

Sreda, 24. maja, ob 17.00:
SLOVENIJA – ITALIJA (Telki)
ŠPANIJA – SRBIJA

V četrtfinale se uvrstita dve reprezentanci.