Kapetanka Mateja Zver je v teh kvalifikacijah dosegla tri gole: prvega z 11-m proti Franciji in dva na gostovanju v Grčiji. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetanka Mateja Zver je v teh kvalifikacijah dosegla tri gole: prvega z 11-m proti Franciji in dva na gostovanju v Grčiji. Foto: www.alesfevzer.com

Najboljše slovenske nogometašice je selektor Borut Jarc na pripravah v Novi Gorici zbral v ponedeljek. V petek ob 18.00 igra Slovenija z Estonijo, nato pa v torek ob isti uri in na istem prizorišču še z Grčijo.

"Pred nami sta zadnji tekmi v letu 2021. Obe sta zelo pomembni. A v naši reprezentanci gremo korak za korakom. Zato so vse misli usmerjene na petek, ko v Novo Gorico prihaja Estonija. Si pa z obeh srečanj skupaj želimo šest točk," kapetanka reprezentance Mateja Zver razkriva cilj Slovenk.

"Mislim, da smo v letu 2021 dobro začele kvalifikacije. Bi bilo lahko seveda še boljše, a smo lahko zadovoljne s prikazanim. Se pa veselimo leta 2022, ko sledijo štiri ključne tekme za našo končno uvrstitev. Da v teh kvalifikacijah pokažemo, zakaj smo do zdaj trenirale in garale," je v pogovoru za NZS poudarila Mateja Zver, ki je v dresu članske vrste Slovenije zbrala 71 nastopov, dosegla je 40 golov.

V lovu na Wales

Z dvema zmagama bi Slovenija po šestih od desetih krogov imela 13 točk in bi ohranjela pritisk na drugouvrščeni Wales, ki v tem reprezentančnem oknu igra z vodilno in favorizirano Francijo. Drugo mesto po koncu kvalifikacij, ki se bodo v letu 2022 nadaljevale aprila in zaključile septembra, prinaša dodatni boj za udeležbo na SP-ju 2023.

Naslednji SP za ženske bosta od 20. julija do 20. avgusta gostili Avstralija in Nova Zelandija, prvič pa bo sodelovalo 32 reprezentanc, od tega 11 iz Evrope.

Četrta medsebojna tekma v letu dni

Slovenija in Estonija sta se v zadnjem letu dni pomerili že trikrat. V kvalifikacijah za EP 2022 je bila Slovenija doma boljša z 2:0, v gosteh pa je slavila zmago z 0:9. Prav v Estoniji so Slovenke tudi zmagovito odprle kvalifikacije za SP 2023, ko je bilo 4:0. Dobre izkušnje ima Slovenija tudi z drugimi nasprotnicami: v Grčiji je bilo 4:1 za Slovenke.


KVALIFIKACIJE ZA SP 2023

SKUPINA I

Petek ob 18.00 (Nova Gorica):
SLOVENIJA ‒ ESTONIJA

WALES ‒ GRČIJA
FRANCIJA ‒ KAZAHSTAN

Torek ob 18.00 (Nova Gorica):
SLOVENIJA ‒ GRČIJA
FRANCIJA ‒ WALES

Lestvica: Francija 12, Wales 10, Slovenija 7, Grčija 6, Kazahstan in Estonija brez točk.