Wesley Sneijder je priznal, da ni bil pripravljen za kariero toliko žrtvovati kot Messi in Cristiano Ronaldo. Foto: Reuters
Wesley Sneijder je priznal, da ni bil pripravljen za kariero toliko žrtvovati kot Messi in Cristiano Ronaldo. Foto: Reuters

Pred desetimi leti je bil Nizozemec na vrhuncu svoje forme. V Ligi prvakov je na poti do naslova evropskega prvaka izločil Messijevo Barcelono, nato pa je zaigral še v finalu svetovnega prvenstva, kjer je 'oranžne' v južnoafriškem finalu potopil Andres Iniesta.

Lahko bi postal kot Messi ali Ronaldo. Preprosto mi to ni bilo všeč. V življenju sem užival, ob večerjah sem si včasih privoščil kozarec vina.

Wesley Sneijder

Kljub vsem uspehom tistega leta so ga spregledali na podelitvi nagrade Ballon d'Or in to podelili Messiju, kar je dvignilo kar nekaj prahu. Messi in Cristiano Ronaldo sta si do danes razdelila 11 omenjenih nagrad, Sneijder ni osvojil niti ene.

Raje je užival v življenju
"Lahko bi postal kot Messi ali Ronaldo. Preprosto mi to ni bilo všeč. V življenju sem užival, ob večerjah sem si včasih privoščil kozarec vina. Leo in Cristiano sta drugačna, veliko več sta žrtvovala, kar je tudi v redu. Kljub vsemu lahko rečem, da sem imel še vedno zelo dobro kariero," je povedal 35-letnik iz Utrechta, ki je v svoji 18-letni karieri med drugim branil barve Ajaxa, madridskega Reala, Interja in Galatasaraya.