Eno od osmih prizorišč svetovnega prvenstva bo tudi stadion Kalifa v Dohi. Foto: EPA
Eno od osmih prizorišč svetovnega prvenstva bo tudi stadion Kalifa v Dohi. Foto: EPA

Pri tem pa so povedali, da bodo prve tekme, če bo Mednarodna nogometna zveza (Fifa) vztrajala pri tem, da morajo biti na dan odigrana štiri srečanja, ob 11. uri dopoldne po srednjeevropskem času. Naslednji termini bodo ob 14., 17. in 20.00. Katar je časovno dve uri pred srednjo Evropo.

Prvenstvo bo potekalo med 21. novembrom in 18. decembrom
Pomočnik generalnega sekretarja organizacijskega odbora Naser Al Hater je povedal, da ta razpored še ni potrjen, saj še vedno obstaja možnost, da se v enem dnevu odigrajo le tri tekme predtekmovanja. Dejstvo je, da bo svetovno prvenstvo 2022 z dozdajšnjih 32 dni skrčeno na 28 dni, saj se bo igralo med 21. novembrom in 18. decembrom, hkrati pa Fifa še vedno razmišlja, da bi mundial razširila z 32 na 48 držav.

Temperatura se gibljejo med 20 in 28 stopinjami Celzija
Če bo Mednarodna nogometna zveza potrdila termine oziroma se odločila za štiri tekme na dan, to pomeni, da se bo prva začela ob 13. uri po krajevnem času, zadnja pa ob 22.00. Organizatorji zatrjujejo, da temperature, ki se zdaj gibljejo med 20 in 28 stopinjami Celzija, ne bodo vplivale na igralce ali gledalce, saj bodo vsi stadioni opremljeni z najsodobnejšimi sistemi za hlajenje.

Tekme v Dohi in okolici
Tekme bodo potekale na osmih stadionih v Dohi in okolici – najbolj oddaljen je 56 kilometrov zunaj mesta. Štirje že obstoječi stadioni bodo deležni le lepotnih in tehnoloških izboljšav, štiri pa bo Katar zgradil povsem na novo. Vsi ti novi naj bi bili dokončani do konca leta 2019.