Alvaro Morata je v zadnji akciji na tekmi zagotovil kraljevemu klubu tri točke. Foto: Reuters
Alvaro Morata je v zadnji akciji na tekmi zagotovil kraljevemu klubu tri točke. Foto: Reuters
Bruno Cesar
Bruno Cesar je na začetku drugega dela poskrbel za hladno prho na stadionu Santiago Bernabeu. Foto: Reuters
Sergio Agüero
Sergio Agüero je bil junak večera na stadionu Etihad. Foto: Reuters
Daniele Orsato in Kevin Kampl
Kevin Kampl se je jezil na sodnika Danieleja Orsata. Farmacevti so na BayAreni vsekakor načrtovali tri točke. Foto: Reuters
Bernardo Silva
Bernardo Silva je načel mrežo Tottenhama na Wembleyju. Foto: Reuters
Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuain je imel najlepšo priložnost v Torinu. Foto: Reuters
Riyad Mahrez
Riyad Mahrez je dvakrat zadel na prvi tekmi Leicestra v Ligi prvakov. Foto: Reuters

Izjemen zaključek tekme na stadionu Santiago Bernabeu, potem ko je branilcem naslova evropskega prvaka zelo slabo kazalo. Jalov pritisk dolgo ni obrodil sadov, Portugalci pa so povedli v 48. minuti, ko je po podaji Bryana Ruiza z diagonalnim strelom z levico zadel Bruno Cesar.
Ronaldo znova zadel proti nekdanjemu klubu
Pritisk Reala se je stopnjeval. Cristiano Ronaldo je v 83. minuti iz bližine zadel vratnico. Dve priložnosti je zapravil tudi Daniel Carvajal. V 89. minuti si je po prekršku Eliasa žogo nastavil Ronaldo in zavrtinčil žogo s prostega strela s 23 metrov od vratnice v mrežo. Portugalski zvezdnik je pri Sportingu brcal žogo med letoma 1997 in 2003. Leta 2007, ko je bil še član Manchester Uniteda, se je že srečal z njim in zadel ob zmagah z 1:0 in 2:1.
Morata pravi as iz rokava Zidana
Na vrsti so bile še štiri minute sodnikovega dodatka. Prav v zadnji akciji na tekmi sta zmago Reala zrežirala rezervista. James Rodriguez je podal z leve strani, Alvaro Morata (v 68. minuti je zamenjal Karima Benzemaja) je streljal z glavo, Rui Patricio se je dotaknil žoge, a je vseeno končala v mreži. Takoj zatem je sodnik Paolo Tagliavento odpiskal konec tekme.

Rezultate in statistiko tekem lahko v živo spremljate z mobilno aplikacijo RTV Šport.


Hat-trick Agüera na preloženi tekmi

Tekma med Manchester Cityjem in Borussio iz Mönchengladbacha je bila v torek preložena zaradi močnega naliva. Danes so izbranci Pepa Guardiole slavili kar s 4:0. Blestel je Sergio Agüero, ki je zabil hat-trick.
Argentinski napadalec je najprej zadel v 9. minuti po podaji Aleksandra Kolarova z leve strani. Po pol ure igre je z bele točke povišal na 2:0, potem ko je Christoph Kramer podrl Ilkaya Gündogana v kazenskem prostoru. V 77. minuti je Agüero unovčil še podajo Raheema Sterlinga. Končni izid je postavil rezervist Kelechi Iheanacho v sodnikovem dodatku po dvojni podaji z Leroyem Sanejem.

Kampl podal za drugi zadetek Bayerja
Bayer iz Leverkusna je proti moskovskemu CSKA-ju povedel z 2:0, a se nato moral sprijazniti z remijem (2:2). Farmacevti so začeli odlično. V 9. minuti se je Admir Mehmedi izognil prepovedanemu položaju in zadel z desnico. Po četrt ure igre je Kevin Kampl podal, mrežo pa je zatresel Hakan Calahanoglu z roba kazenskega prostora. Žoga je oplazila Vasilija Berezuckega in končala pod prečko.

CSKA v dveh minutah zadel dvakrat
Rusi so se prebudili v zadnjih minutah pred odmorom. Alan Dzagojev je v 36. minuti preigral Jonathana Taha in matiral Bernda Lena. Gostitelji so bili šokirani in le dve minuti zatem je Roman Eremenko z natančnim strelom z desne strani izenačil. V drugem polčasu je ritem precej padel in CSKA je na šestem gostovanju v Nemčiji prišel do prve točke.

Zmaga Monaca na Wembleyju
V drugi tekmi skupine E je Tottenham na Wembleyju izgubil proti Monacu z 1:2. Po četrt ure je zadel Bernardo Silva z diagonalnim strelom z levico. Monaco je bil izjemno učinkovit, unovčil je tudi drugo priložnost. Thomas Lemar, ki je v 5. minuti zamenjal Nabila Dirarja, je zabil žogo pod prečko iz bližine. Toby Alderweireld je tik pred odmorom znižal z glavo. Premoč Tottenhama v drugem polčasu ni obrodila sadov.

Lyon gladko odpravil Dinamo
Zagrebški Dinamo je v skupini H gostoval pri Lyonu, Francozi so bili boljši s 3:0. Petar Stojanović je za modre odigral vso tekmo. Gostitelji so povedli v 13. minuti, ko je bil Corentin Tolisso natančen z glavo.
Na začetku drugega polčasa je Maxwel Cornet mojstrsko podal v prazen prostor, pritekel je Jordan Ferri in z desne strani lobal vratarja Adriana Semperja. V 57. minuti je pred svojim kazenskim prostorom žogo izgubil Stojanović, končni izid pa je postavil Cornet. Najlepšo priložnost za Dinamo je imel El Arabi Soudani, ki je iz bližine zadel prečko v 63. minuti.

Higuain v prečko - Sevilla do točke v Torinu
V isti skupini sta se Juventus in Sevilla razšla brez zadetkov. Po uri igre je imel najlepšo priložnost Gonzalo Higuain, ki je po podaji Danija Alvesa z desne strani stresel prečko. Stara dama je v zaključku še močneje pritisnila, Alex Sandro je prišel do strela z glavo v sodnikovem dodatku, vendar se je s parado izkazal vratar Sergio Rico.
Verbič igral zadnjih 20 minut
Porto je po vodstvu ob polčasu proti Köbenhavnu z 1:0 na koncu iztržil le točko (1:1). Danska ekipa je v 66. minuti ostala z igralcem manj na igrišču, saj je Jan Greguš prejel drugi rumeni karton, Benjamin Verbič je za Köbenhavn zaigral od 69. minute dalje, ko je zamenjal Federica Santanderja.

1. krog, skupina C:
MANCHESTER CITY
- BORUSSIA (M) 4:0 (2:0)
Agüero 9., 28./11-m, 77., Iheanacho 91.

Manchester City: Bravo, Zabaleta, Otamendi, Stones, Kolarov, Fernandinho, Jesus Navas, De Bruyne, Gündogan (81./Clichy), Sterling (79./Sane), Agüero (83./Iheanacho).

Borussia (M): Sommer, Elvedi, Christensen, Strobl, Dahoud, Kramer (38./Korb), Johnson, Wendt, Stindl (81./I. Traore), Raffael, Hahn (59./T. Hazard).

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)


Odigrano v torek:
BARCELONA -
CELTIC 7:0 (2:0)
Messi 3., 27., 60., Neymar 50., Iniesta 59., Suarez 75., 88.
Ter Stegen (Barcelona) je v 24. minuti ubranil 11-metrovko Dembeleju.



Skupina E:

BAYER LEVERKUSEN - CSKA MOSKVA 2:2 (2:2)
Mehmedi 9., Calhanoglu 15. ; Džagojev 37., Eremenko 39.

Bayer Leverkusen: Leno, Henrichs, Tah, Toprak, Wendell, L. Bender (51./Volland), Kampl, Brandt, Mehmedi, Calhanoglu (46./Aranguiz), Hernnadez (46./Pohjanpalo).

CSKA Moskva: Akinfejev, Mario Fernandes, V. Berezucki, Ignaševič, Ščenikov, Džagojev, Wernbloom, Ionov (78./Milanov), Eremenko, Golovin (92./A. Berezucki)), L. Traore (73./Strandberg).

Sodnik: Daniele Orsato (Italija)



TOTTENHAM - MONACO 1:2 (1:2)
Alderweireld 45.; B. Silva 16., Lemar 31.




Skupina F:
LEGIA VARŠAVA - BORUSSIA DORTMUND 0:6 (0:3)
Götze 7., Sokratis 16., Bartra 18., Guerreiro 52., Castro 76., Aubameyang 87.


REAL MADRID
- SPORTING LIZBONA 2:1 (0:0)
Ronaldo 89., Morata 94.; Bruno Cesar 48.

Real Madrid: Casilla, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modrić, Kroos (77./James Rodriguez), Bale (67./Lucas), Benzema (68./Morata), Ronaldo.

Sporting: Rui Patricio, Joao Pereira, Ruben Semedo, Coates, Zeegelaar, Adrien Silva (73./Elias), W. Carvalho, Gelson Martins (70./Marković), Bruno Cesar, Dost, Ruiz (92./Campbell).

Sodnik: Paolo Tagliavento (Italija)




Skupina G:
CLUB BRUGGE - LEICESTER 0:3 (0:2)
Albrighton 6., Mahrez 29., 61./11-m
PORTO - KÖBENHAVN 1:1 (1:0)
Otavio 13.; Cornelius 52.
RK: Greguš 67./Köbenhavn
Verbič (Köbenhavn) je igral od 69. minute. Sodil je Matej Jug.




Skupina H:
JUVENTUS - SEVILLA 0:0

Juventus: Buffon, Bonucci, Barzagli, Chiellini, Lemina, Dani Alves, Evra (68./Alex Sandro), Khedira, Asamoah (68./Pjanić), Dybala (86./Pjaca), Higuain.

Sevilla: Sergio Rico, Mercado, Rami, Pareja, Escudero, Kranevitter (78./Mariano), N'Zonzi, Iborra, Vazquez (91./Carrico), Vitolo, Sarabia (64./J. Correa).

Sodnik: Deniz Aytekin (Nemčija)

LYON - DINAMO ZAGREB 3:0 (1:0)
Tolisso 13., Ferri 49., Cornet 57.
Stojanović (Dinamo) je igral vso tekmo.