Yaya Toure je po tekmi izpostavil položaja, v katerih bi lahko Viktor Kasai po njegovem mnenju pokazal na belo točko. Foto: MMC RTV SLO/Tilen Jamnik
Yaya Toure je po tekmi izpostavil položaja, v katerih bi lahko Viktor Kasai po njegovem mnenju pokazal na belo točko. Foto: MMC RTV SLO/Tilen Jamnik
Sergio Agüero
Sergio Agüero tako kot celotna Cityjeva ekipa ni predstavljal velike nevarnosti za vrata Manuela Neuerja. Foto: MMC RTV SLO/Tilen Jamnik
Bayern - Manchester City
Številni navijači sinjemodrih, ki so pripotovali v bavarsko prestolnico, s predstavo svojih ljubljencev niso mogli biti zadovoljni. Foto: MMC RTV SLO/Tilen Jamnik
Roberto Mancini
Roberto Mancini se je sporekel s Carlosom Tevezom. Argentinec ni želel v igro, nato pa je potihoma vneto nekaj razlagal rojaku Pablu Zabaleti. Foto: MMC RTV SLO/Tilen Jamnik


Po vodstvu Bavarcev z 2:0 in ob povsem nerazpoloženem Edinu Džeku je bilo osvežitev v napadu mogoče pričakovati s Carlosom Tevezom, Roberto Mancini pa je v drugem polčasu reprezentanta BiH-a zamenjal z defenzivno usmerjenim vezistom Nigelom de Jongom. Argentinec, ki je bil v preteklosti celo kapetan najbogatejšega kluba na svetu, je namreč odklonil vstop v igro.
Mancini vedel, katere so glavne nevarnosti
Italijanski strokovnjak, ki je lani po 35-letni suši City le popeljal do lovorike, je po koncu najprej poudaril, da so vedeli, katere so glavne nevarnosti Bayerna: "Če začneš igrati na tak način, proti ekipi s tako bogatimi izkušnjami iz Lige prvakov, kot jih ima Bayern, je težko izvleči pozitiven rezultat. 30 minut smo po mojem mnenju igrali zelo dobro, potem pa smo po neumnosti dobili dva gola. Zavedali smo se, katere so njihove največje nevarnosti, pa smo vseeno dopustili zadetek. Štiri dni smo poudarjali, katere so, vendar tak je nogomet."
Med Tevezom in Mancinijem dokončno počilo
"S te tekme mislim, da se lahko veliko oziroma ravno toliko kot igralci naučim tudi sam. Po navadi igramo bolj napadalno. Na igrišču moramo biti bolj pozorni, saj smo dva zadetka dobili ravno v situacijah, za katere smo vedeli, da so močna Bayernova orožja," je dodal Mancini, ki naj bi mu Tevez zabrusil, da zanj ne bo nikoli več igral. Italijan je bil odločen: "Če hočemo napredovati kot ekipa, Tevez ne sme več igrati za nas. Zame je on končana zgodba."
Odločilna že naslednja tekma
Sergio Agüero
, ki je po odhodu iz igre Džeka ostal na zelenici edini pravi napadalec v sinjemodrem dresu, je eden redkih, ki je spregovoril o potezi reprezentančnega kolega: "Tako odločitev sprejme igralec sam. Tukaj je bila povsem Carlosova. Jaz nimam s tem nič. Tudi takrat sem bil na igrišču. Sem igral in ne vem točno, kaj se je vse dogajalo."
23-letni Argentinec, ki je poleti iz Atletico Madrida prišel za 41 milijonov evrov, je poudaril pomen naslednjega obračuna Cityja v Ligi prvakov: "Za nami je poraz z zelo kakovostnim nasprotnikom. Po prejetem golu se nismo več našli. Ni nam uspelo razviti svoje igre. Treba je iti naprej in se počasi že ozreti na naslednjo tekmo v Ligi prvakov, ki jo moramo, če želimo napredovati iz skupine, zmagati."
To se dogaja tudi pri Barci in Realu
Večina nogometašev iz Manchestra je na čelu s Samirjem Nasrijem, Garethom Barryjem in Džekom arogantno odkorakala mimo novinarjev. Nekaj besed je po koncu derbija drugega kroga najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja spregovoril de Jong: "Je, kar je. Zdaj nam po glavi rojijo različne stvari. Vse skupaj moramo prespati. Čutiti je ogromno pritiska na vso ekipo, od strokovnega štaba pa do igralcev. Vsi smo pod velikim pritiskom. Vendar take stvari se dogajajo. V velikih ekipah se v ozadju dogajajo različne stvari. Tako se dogajajo tudi pri nas v garderobi. Enako je z Barcelono, Realom … Ohraniti moramo mirne glave."

Dva položaja bi lahko spremenila tekmo ...
Nekdanji vezist Barcelone Yaya Toure je izpostavil dva sporna položaja ob posredovanjih Jeroma Boatenga, ki je pred letošnjo sezono v München prišel prav iz vrst "meščanov", v prvem polčasu: "Za nami sta naporna tekma in težek poraz. Mislim, da se lahko sicer iz te tekme veliko naučimo. Nismo prikazali svojega pravega obraza. Začeli smo sicer dobro in bili enakovredni tekmeci do približno 30. minute. Ob tem velja omeniti tudi dva sporna položaja v primeru Davida Silve in Micaha Richardsa, ki bi lahko povsem zasukali potek srečanja."

"Glavno je, da ostanemo osredotočeni. Tekmovanja so se komaj začela. Na vseh frontah, na katerih igramo, moramo biti popolnoma skoncentrirani ves čas. V Ligi prvakov ni še nič izgubljenega. Z Villarrealom in Bayernom igramo še doma. Čaka pa nas tudi težko gostovanje v Neaplju," je še zatrdil reprezentant Slonokoščene obale, ki je bil eden boljših v vrsti Cityja. Tekmo je, tako kot tudi njegov starejši brat Kolo, končal z rumenim kartonom.

V prvih dveh tekmah Lige prvakov so sinjemodri iz Manchestra vknjižili le eno točko. Uspešnejši so v domačem prvenstvu, kjer igrajo zelo dobro in skupaj z mestnim tekmecem Unitedom zasedajo vrh lestvice.

Iz Münchna,