Benjamin Šeško je pokazal, da je iz pravega testa. Foto: www.alesfevzer.com
Benjamin Šeško je pokazal, da je iz pravega testa. Foto: www.alesfevzer.com

Dobro, ne (še) vrhunsko
Ob tokratnem omizju podkasta so se o predstavi slovenske izbrane vrste pogovarjali voditelj Luka Petrič ter nogometni reporterji Boštjan Janežič, Jože Pepevnik in Marko Cirman. Slovenska reprezentanca že dolgo ni imela tako napadalnega pristopa, kar je najbrž zavedanje selektorja Matjaža Keka o pomembnosti zmage. "Zame morda najboljši posameznik tekme je bil Lobotka, Kek je dobro vedel, v kaj se spušča, ko je postavil takšno taktiko. Vedel je, da mora spredaj vse skupaj delovati dobro in tudi zadaj, da bi lahko ta zvezna vrsta vzdržala proti Slovakom. Do neke mere je bila Kekova odločitev všečna, po drugi strani pa izjemno tvegana. Če bi Slovaki po vratnici Schranza zadeli za 2:0, bi bila vrnitev v to tekmo precej težja," je povedal Pepevnik. Slovenija je bila več pri žogi, a je manjkalo še nekaj predrznosti in konkretnosti. Janežič je razmišljal, "da je glede na prikazano točka kar dovolj. V prvem polčasu je Slovenija izgubila točki, v drugem delu pa so bili Slovaki precej nevarnejši."

Matjaž Kek videl dobre stvari, a vedno nekaj zmanjka

Že dolgo brez skandiranja slovenskemu reprezentantu
Dobrih štiri tisoč navijačev je skoraj ob vsakem dotiku z žogo skandiralo Benjaminu Šešku. 18-letni napadalec Salzburga je debitiral v prvi postavi Slovenije in dokazal, da lahko čez čas postane standardni napadalec izbrane vrste. Cirman je igro Radečana opisal takole: "Ni bilo lahko ne Keku ne Šešku. Keku zato, ker ga je uvrstil v prvo enajsterico, in Šešku pri prevzemu bremena glede na pomembnost tekme. Dobili smo dokaz, kaj pomeni popolni profesionalizem, vidi se, da je moral v Salzburgu za seboj pustiti pol afriške celine napadalcev, da je dobil mesto v prvi postavi. Šeško ima ob svojih 193 centimetrih neverjetno koordinacijo, ima izjemen občutek za prostor, ni mu odveč priti po žogo v globino, vse se zdi preprosto, rad ustvarja napade. Ker je veliko tekel, so ga na koncu izdali krči in videti je, da je Šeško pripravljen 'umreti' za reprezentanco."

Slab prispevek vezistov in brez izgovorov pred Malto
Slovenska reprezentanca je včeraj proti koncu tekme precej trpela ob slovaškem pritisku proti vratom Jana Oblaka. Kekovi rezervisti niso bili dodana vrednost z izjemno vedno konstantnega Stankovića. Slovenija sicer še vedno išče udarno enajsterico, ki bo zaradi kazni Josipa Iličiča spet spremenjena za tekmo proti Malti. V soboto je pred Slovenci nova tekma kvalifikacij. Skupina je izenačena še bolj kot prej, zmaga nad Slovaško bi bila zato še toliko bolj dobrodošla, proti Malti bo nujna. "Slovenija bo morala igrati tako, kot je igrala proti Izraelu, Poljski in Hrvaški. Proti Malti ne sme biti popuščanja, na selektorju pa je, da to miselnost prenese na svoje varovance. Brez pravega pristopa Slovenija tudi proti Malti, ki je marca zagrenila življenje Slovaški, ne bo osvojila treh točk," je razmišljal Janežič. Cirman je dodal, da je "pred selektorjem Kekom zelo nehvaležna naloga. V sredo zvečer so imeli igralci energetsko potratno tekmo, le nekaj dni pozneje pa tekmo morajo dobiti, zato Kek tudi ne bo smel preveč rotirati."

Omizje je izpostavilo tudi preostale tekme in rekord Cristiana Ronalda. Ekipa bo novo epizodo posnela takoj po sobotni tekmi Slovenije in Malte.

Točka pravična, Šeško navdušil