Fernando Torres je Realovo mrežo zatresel že v uvodni minuti srečanja. Foto: Reuters
Fernando Torres je Realovo mrežo zatresel že v uvodni minuti srečanja. Foto: Reuters

Ves čas smo morali biti zbrani in mirni. Poskrbeti smo morali, da se v našo igro niso prikradle napake. Naše napredovanje v četrtfinale nikoli ni bilo ogroženo in to je vsa zgodba z Bernabeua.

Fernando Torres
Sergio Ramos
Sergio Ramos je izkoristil napako Jana Oblaka in izenačil na 1:1. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je bil v prvem polčasu neviden, v drugem je dosegel zadetek, a razplet večera si je predstavljal povsem drugače. Foto: Reuters
Jan Oblak
Jan Oblak je v vratih Atletica odigral vso tekmo. Vseskozi je moral biti oprezen, saj je nasprotnik proti njegovemu golu sprožil kar 28 strelov, le 7 v ovkir. Foto: EPA
Barcelona je še drugič napolnila mrežo Elcheja in bo že naslednji teden na Camp Nouu gostila Atletico. Foto: EPA

Junak srečanja je bil Fernando Torres, ki je dosegel prva zadetka za matični klub po vrnitvi. 30-letnik iz Fuenlabrade je mrežo zatresel v prvi minuti obeh polčasov. V prvem delu je zadetek dosegel v 50. sekundi, v drugem v 35. sekundi.

Španski aktualni prvaki so svoje navijače sicer razveselili že na prvi tekmi, ki so jo dobili z 2:0. Tedaj sta bila natančna Raul Garcia in Jose Gimenez.

V prvem polčasu v polno Torres in Ramos
Le nekaj trenutkov po tem, ko je Cristiano Ronaldo navdušeni množici Realovih navijačev pokazal zlato žogo, je dobro razpoloženje na Santiagu Bernabeuu pokvaril Fernando Torres. Španski napadalec je po odlični akciji Antoina Griezmanna izkoristil natančno podajo z leve strani in iz prve matiral nemočnega Keylorja Navasa za 0:1. Kraljevi klub je bil v šoku. Vseeno se je po nekaj minutah vendarle zbral in v 19. minuti prvič resneje zapretil, ko je moral spuščeni žogi Tonija Kroosa v petmetrskem prostoru posredovati Oblak. Ta se ob zadetku Sergia Ramosa ni proslavil z dobrim posredovanjem, v ključnem trenutku mu je spodrsnilo, tako da je španski reprezentančni branilec zlahka zadel z glavo. To je bil njegov tretji zadetek proti Atleticu, v vseh treh primerih je izid izenačil na 1:1.

Real je začutil priložnost za preobrat, štiri minute pozneje je Miranda s sijajnim blokom preprečil veselje Ronaldu. Gostitelji so srdito napadali, vseskozi so oblegali Atleticova vrata, Oblak je moral biti vselej oprezen, razmerje v strelih je bilo 20:4 v korist Reala.

Torres zadel že v 35. sekundi nadaljevanja
Tako kot v prvem polčasu, je tudi v nadaljevanju Torres že v prvi minuti poskrbel za hladen tuš na stadionu mestnega tekmeca. Po Griezmannovi podaji je najprej zlahka preigral Pepeja, nato pa hladnokrvno zadel za 1:2. Kmalu zatem je Španec zapretil še tretjič, v kazenskem prostoru nasprotnika je lepo preigraval, akcijo je s strelom mimo gola zaključil Griezmann. Vseeno prednost španskih prvakov ni trajala dolgo, v 9. minuti nadaljevanja je mrežo zatresel skoraj pozabljeni Ronaldo. Marcelo je na levi zaposlil Garetha Bala, ta je pred vrata poslal predložek, ki ga je Portugalec z glavo spremenil v zadetek. 2:2. Po slabi uri igre je Diego Simeone opravil prvo menjavo, namesto junaka srečanja Torresa je v igro poslal Ardo Turana.

Do konca srečanja jalovi napadi Reala
Do konca srečanja se je igra odvijala predvsem na sredini igrišča, Simeone je zaprl igro, Real je prevladoval, a kakšne resnejše priložnosti si ni uspel pripraviti. Še najlepšo je v 68. minuti zapravil Karim Benzema, ki je po predložku iz kota iz neposredne bližine žogo spravil pod oblake. V 92. minuti je zapretil še rezervist Jese, a je Oblak strel suvereno ubranil. Po štirih minutah dodatka je glavni sodnik Mateu Lahoz odpiskal konec tekme in veselje Atletica na zelenici največjega tekmeca se je lahko začelo.

Osmina finala, povratne tekme:
Real Madrid - ATLETICO MADRID 2:2 (1:1) 0:2
Ramos 20., Cristiano Ronaldo 54.; Torres 1., 46.

Real Madrid: Navas, Pepe (59./Varane), Ramos, Marcelo, Carvajal, Kroos, James Rodriguez (72./Jese), Isco, Cristiano Ronaldo, Benzema, Bale.

Atletico Madrid: Oblak, Godin, Siqueira, Juanfran, Miranda, Suarez, Tiago, Koke, Griezmann (73./Gabi Fernandez), Garcia (81./Jimenez), Torres (58./Turan).

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz


Elche - BARCELONA 0:4 (0:3) 0:5
Mathieu 21., Sergi Roberto 40., Pedro 43./11-m, Adriano 92.

Elche: Yague, Lomban, Pelegrin (80./Fajr), Albacar, Alonso, Coro, Gimenez, Pašalić (63./A. Gonzalez), Fragapane, Galvez (69./Roco), Herrera.

Barcelona: ter Stegen, Montoya (62./Douglas), Bartra, Adriano, Mathieu, Rafinha, Sergi Roberto, Gerard, Pedro, Traore (62./Halilović), Munir.

Sodnik: Santiago Jaime Latre


Sredine tekme:
ESPANYOL - Valencia 2:0 (0:0) 1:2
Caicedo 79., 89.

Levante - MALAGA 3:2 (0:2) 0:2
Barral 71., 74., Juanfran 85.; Horta 22., Recio 39.
RK: Barral 89.

ATHLETIC BILBAO - Celta Vigo 0:2 (0:0) 4:2
Etxeita 49./ag, Orellana 61.

R. Sociedad - VILLARREAL 2:2 (1:1) 0:1
Vela 45., Granero 75.; Moreno 27., G. dos Santos 73.
RK: Musacchio 82./ Villarreal

GETAFE - Almeria 1:0 (0:0) 1:1
Vazquez 76.

SEVILLA - Granada 4:0 (2:0) 2:1
Gameiro 18., 55., Aspas 28., D. Suarez 64.

V krepkem tisku je izid prvih tekem.


Četrtfinalni pari:
MALAGA - ATHLETIC BILBAO
ESPANYOL - SEVILLA
BARCELONA - ATLETICO MADRID
VILLARREAL - GETAFE

Prve tekme bodo odigrane 21. januarja, povratne teden dni pozneje.


Italijanski pokal, osmina finala:
MILAN - Sassuolo 2:1 (1:0)
Pazzini 38., de Jong 86.; Sansone 64./11-m

PARMA - Cagliari 2:1 (1:0)
Paletta 45., Rispoli 84.; Sau 69.

Torino - LAZIO 1:3 (0:2)
Martinez 49.; B. Keita 12, Klose 29., Ledesma 57./11-m
RK: Pardelli 55./ Torino

JUVENTUS - Verona 6:1 (3:0)
Giovinco 5., 45., Pereyra 21., Pogba 53.,Morata 63./11-m,Coman 79.; Nene 57.

Torek ob 21.00:
ROMA - EMPOLI

Sreda ob 18.00:
FIORENTINA - ATALANTA

Ob 21.00:
INTER - SAMPDORIA

Četrtek ob 21.00:
NAPOLI - UDINESE

Ves čas smo morali biti zbrani in mirni. Poskrbeti smo morali, da se v našo igro niso prikradle napake. Naše napredovanje v četrtfinale nikoli ni bilo ogroženo in to je vsa zgodba z Bernabeua.

Fernando Torres