Moussa Sissoko je dvignil Audijev pokal na Allianz Areni. Foto: Reuters
Moussa Sissoko je dvignil Audijev pokal na Allianz Areni. Foto: Reuters

Bavarci so v polfinalu v torek odpravili Fenerbahče s 6:1 in trener Niko Kovač se je odločil, da bo zelo pomladil začetno postavo proti Tottenhamu, saj je v soboto na sporedu nemški superpokal proti dortmundski Borussii na stadionu Westfalen.

Tudi Mauricio Pochettino je glavne adute poslal v igro šele v drugem polčasu. Harry Kane, ki je v polfinalu dosegel edini zadetek proti Realu, Heung Min Son in Christian Eriksen so vstopili na začetku drugega dela.

Tottenham je povedel v 19. minuti, ko je Kevin Nkoudou prodrl po levi strani in podal pred vrata, Erik Lamela pa je z drsečim štartom potisnil žogo v mrežo.

Na začetku drugega dela sta trenerja popolnoma premešala zasedbi. Po uri igre je Kane z desne strani podal do Eriksena, ki je z desnico povišal na 2:0.

Jerome Boateng ni bil natančen v sedmi seriji. Branilec ostaja v Münchnu, potem ko mu je predsednik Uli Hoeness po koncu lanske sezone svetoval naj si poišče nov klub, saj je imel že spomladi zelo majhno minutažo. Foto: Reuters
Jerome Boateng ni bil natančen v sedmi seriji. Branilec ostaja v Münchnu, potem ko mu je predsednik Uli Hoeness po koncu lanske sezone svetoval naj si poišče nov klub, saj je imel že spomladi zelo majhno minutažo. Foto: Reuters

Arp in Davies izkoristila priložnost
Kovač, ki še vedno upa, da bo Leroy Sane do konca prestopnega roka okrepil Bayern, se je takoj odzval. V igro je poslal Thiaga, Renata Sanchesa in Davida Alabo. V 61. minuti je Alphonso Davis sijajno podal v prazen prostor, pritekel je Jann Fiete Arp in z desno nogo znižal na 1:2. 19-letni Arp velja za enega najboljših mladih igralcev Bundeslige, v Hamburgu ni želel ostati, saj ga druga liga ne mika več. V Münchnu bo v napadu dobil bolj malo priložnosti, saj je Robert Lewandowski najboljši strelec zadnjih sezon.

V zadnjih minutah je Bayern pritisnil in izenačil osem minut pred koncem, ko je razigrani Davies unovčil podajo Thomasa Müllerja z desne strani.

Gazzaniga obranil dve enajstmetrovki
Podaljškov na prijateljskem turnirju seveda ni na sporedu. Z bele točke je že v prvi seriji slabo streljal David Alaba, Paolo Gazzaniga je bil na pravem mestu. Eriksen je nato v drugi seriji skušal po sredini vrat presenetiti Svena Ulreicha, ki pa je obstal na mestu in njegov strel zlahka odbil. Vsi strelci so bili natančni do sedme serije, ko je Gazzaniga obranil strel Jeroma Boatenga.

Karim Benzema je s hat-trickom popravil slab vtis Reala s prijatejskih tekem. Foto: Reuters
Karim Benzema je s hat-trickom popravil slab vtis Reala s prijatejskih tekem. Foto: Reuters

Zidane upa, da je Bale v Madridu treniral
Madridski Real ni prikazal dobre igre v Münchnu. Za zmago nad Fenerbehčejem s 5:3 je hat-trick zabil Karim Benzema.

Zinedine Zidane ni uvrstil Garetha Balea v 24-članski kader za dve prijateljski tekmi v Münchnu. Kraljevi klub je še vedno v pogovorih s kitajskim klubom Jiangsu Suning, ki je Balu ponudil triletno pogodbo, po kateri bi 30-letni Valižan zaslužil več kot milijon evrov na teden.

"Bale si je želel ostati v Španiji, vendar mu je Zidane to onemogočil," je zapisal dnevnik As.

V sredo na novinarski konferenci po tekmi so novinarji spraševali Zidana, kaj si misli o tem, da je Bale igral golf, medtem ko so bili njegovi soigralci v Münchnu.

"Tega podatka nimam, saj sem v Nemčiji in ne v Madridu. Ne bom se vmeševal v njegovo privatno življenje. Vseeno upam, da je treniral," je povedal Zidane.


Audijev pokal, finale:
TOTTENHAM - BAYERN * 8:7, 2:2 (1:0)
Lamela 19., Eriksen 59.; Arp 61., Davies 82.

Tottenham: Lloris (46./Gazzaniga), Walker-Peters (46./Foyth; 77./Marsh), D. Sanchez (46./Alderweireld), Vertonghen (46./Tanganga), Rose (46./Harvey White), Sissoko (84./Georgiou), Winks (46./Skipp), Alli (46./Kane), Lamela (46./Eriksen), Lucas Moura (70./Roles), Nkoudou (46./Son).

Bayern: Neuer (46./Ulreich), J. Kehl (71./Müller), Süle (46./Zylla; 71./Coman; 76./Mihaljević), Pavard, Davies, Will (46./Boateng), Nollenberger (60./Thiago), Tolisso (60./Renato Sanches), Johansson (60./Alaba), Singh, Arp (70./Lewandowski).

Sodnik: Robert Hartmann

Za tretje mesto:
REAL MADRID - FENERBAHČE 5:3 (2:2)
Benzema 12., 27., 53., Nacho 62., Mariano 80.; Rodrigues 6., Dirar 35., Tufan 59.


Polfinale:
REAL MADRID - TOTTENHAM 0:1 (0:1)
Kane 22.

BAYERN - FENERBAHČE 6:1 (5:0)
Sanches 22., Goretzka 28., Müller 31., 44./11-m, 58., Coman 40.; Kruse 64.

Real s 5:3 odpravil Fenerbahče