Francesco Totti je brez dvoma prvo ime sinov volkulje, medtem ko v izbrani vrsti praviloma ni blestel. Foto: EPA
Francesco Totti je brez dvoma prvo ime sinov volkulje, medtem ko v izbrani vrsti praviloma ni blestel. Foto: EPA
Ricardo Oliveira
Juande Ramos
Juande Ramos je po preživeti noči na opazovanju naslednji dan zapustil bolnišnico. Foto: EPA

Totti, ki si je lani kljub zlomu noge priboril nastop na SP-ju v Nemčiji in naslov svetovnih prvakov, je po mundialu napovedal slovo od dresa "azzurrov", zato da bi se bolj posvetil svojemu rimskemu klubu, za katerega igra že vso profesionalno kariero.

Maldini brez obračuna z Bayernom
Zaradi poškodbe levega kolena na derbiju z Interjem (2:1) bo Paolo Maldini izpustil četrtfinale Lige prvakov, kjer Milan čaka Bayern. 38-letni branilec in kapetan rdeče-črnih je že pred tem napovedal slovo od nogometnih zelenic po koncu letošnje sezone.

Bavarci ostali brez van Bommla
Marka van Bommla je disciplinska komisija Uefe kaznovala s prepovedjo igranja na dveh tekmah. Nizozemec je bil izključen na povratni tekmi proti Realu. Kaznovan je bil zaradi nešportnega obnašanja na prvi tekmi proti Realu. Za nešportno gesto z roko španskim navijačem ob drugem zadetku svojega moštva bo van Bommla kaznovan le z 6.200 evri.

Sestra Oliveire na prostosti
Iz italijanskega nogometnega prvoligaša Milana so sporočili, da so v Braziliji iz ujetništva rešili lani oktobra ugrabljeno sestro napadalca Ricarda Oliveira. Podpredsednik kluba Adriano Galliani se je novice izjemno razveselil: "Res sem zelo srečen. Skoraj tako, kot je bil Ricardo, ko me je poklical in mi povedal, da je sestra živa in zdrava." Ugrabitev sestre naj bi bil tudi vzrok za slabše predstave tega Brazilca, ki je poleti 2006 prišel iz španskega Betisa, potem ko se je sporekel z Andaluzijci, ki mu niso dovolili nastopa za Sao Paolo v finalu Copa Libertadores, kjer je bil po hudi poškodbi trenutno na posoji.

Gilardina izsiljeval paparaco
Italijanski nogometaš, 24-letni napadalec Milana Alberto Gilardino, se je znašel v preiskavi zaradi izsiljevanja, saj je lani oktobra plačal enemu izmed paparacev 6.000 evrov, da se je izognil objavi fotografij, na katerih si izmenjuje nežnosti z mladim dekletom v diskoteki zunaj Milana. Tožilci so fotografa Fabrizia Corono, ki naj bi v preteklosti na podoben način izsiljeval številne druge znane osebnosti, med njimi tudi nogometaše, že aretirali.

Incident v Sevilli dobiva epilog
Neki navijač Betisa je bil v torek ovaden zaradi incidenta, ki se je zgodil na povratni tekmi četrtfinala španskega pokala med klubom Branka Iliča in Sevillo. 30-letnik je s plastično steklenico v glavo zadel trenerja Seville Juandeja Ramosa, ki so ga nezavestnega
prepeljali v bolnišnico, tekma pa je bila 33 minut pred koncem prekinjena.

Aktualni zmagovalci evropskega superpokala so vodili z 1:0, preostanek dvoboja bo odigran 20. marca na stadionu Getafeja. "Klub potrjuje, da je policija ovadila lastnika sezonske karte. Ta je bila takoj preklicana, proti navijaču pa bomo sprožili kazenski postopek zaradi škode, ki jo je naredil ugledu kluba," sporočajo iz Betisa.

T. G.