Oblak, ki je pred kratkim podaljšal pogodbo z madridskim Atleticom do leta 2023, je v letošnji sezoni na svoji tržni vrednosti pridobil še dodatnih 20 milijonov evrov, s tem pa prvi presegel vrednost 100 milijonov.

Jan Oblak podira rekorde. Foto: EPA

Drugi Marc-Andre ter Stegen, tretji David De Gea
Na drugem mestu lestvice je njegov tekmec iz La lige in vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen, ki je vreden 90 milijonov evrov. Vratar Manchester Uniteda David De Gea z ocenjeno tržno vrednostjo 70 milijonov evrov pa zaseda tretje mesto.

Oblak se je v Atletico preselil leta 2014 iz Benfice, njegova tržna vrednost pa je po Transfermarktu tedaj znašala vsega štiri milijone evrov oziroma kar 25-krat manj, kot znaša danes. Atletico je sicer tedaj zanj plačal precej več, saj je bil prestop iz Benfice vreden približno 16 milijonov evrov.

Odkupna klavzula bi verjetno znašala 120 milijonov evrov
Njegov klub je špansko ligo končal na drugem mestu, Oblak pa je četrtič zaporedoma postal dobitnik nagrade zamora, ki jo prejme najboljši vratar španske lige. Če bi Oblak v kratkem želel klub zamenjati, bi verjetno odkupna klavzula v njegovi novi pogodbi znašala 120 milijonov evrov.