Arda Turan se je znova znašel v velikih težavah. Foto: Reuters
Arda Turan se je znova znašel v velikih težavah. Foto: Reuters

Obtožnica proti 31-letnem članu Barcelone, ki je trenutno posojen turškemu prvoligašu Basaksehirju, se nanaša na dogodke iz prejšnjega tedna v enem od nočnih klubov v Carigradu. Turan naj bi se z znanim turškim pevcem sporekel glede ženske, ki je po poročanju turških medijev v zvezi s pevcem. Turan naj bi jo nadlegoval, kar je povzročilo spor in poznejši obračun s Sahinom.

Pri tem naj bi se nogometaš Sahina, ki je prav tako obtožen zaradi svoje vloge v pretepu, za kar mu grozi do dve leti zapora, lotil s pestmi in mu zlomil nos. Turan se je glede nočnih dogodkov, ki so povzročili vihar v turški javnosti, že prejšnji teden moral zglasiti na policijski postaji in podati izjavo, vendar so ga policisti nato izpustili na prostost.

Kmalu po dogodku mu je postalo jasno, da je v velikih težavah. Po pretepu je Turan obiskal bolnišnico, kjer so Sahina zdravili zaradi zlomljenega nosu, in pevca rotil za odpuščanje, pri tem pa mu je celo ponudil svojo pištolo in rekel, da naj ga kar ustreli. Vezist je v karieri odigral 100 tekem za turško izbrano vrsto.

Ob dobrih predstavah je bil tudi pogosto vpleten v incidente na zelenicah in zunaj njih. Tako si je maja letos zaradi verbalnega in fizičnega napada na sodnika - tega je odrinil - prislužil kazen 16 tekem prepovedi igranja v turški ligi.