Pred dvema mesecema je v predtekmovanju na EP-ju do 21 let sodelovala tudi Slovenija, vendar se ni prebila v odločilne boje. Foto: www.alesfevzer.com
Pred dvema mesecema je v predtekmovanju na EP-ju do 21 let sodelovala tudi Slovenija, vendar se ni prebila v odločilne boje. Foto: www.alesfevzer.com

Z novimi sprostitvami ukrepov za zajezitev in obvladovanje covida-19 so gledalci znova dovoljeni na športnih prireditvah. V skladu z veljavnimi ukrepi bo na stadionih treba spoštovati zaščitne ukrepe, z nošenjem obraznih mask in spoštovanjem medsebojne razdalje, tekme pa si bodo lahko v živo ogledali le gledalci, ki izpolnjujejo tako imenovane PCT-pogoje.

Slovenija je marčevski skupinski del prvenstva v Ljubljani, Mariboru, Celju in Kopru gostila brez navzočnosti gledalcev, slovenski reprezentanci pa se v skupini ob Španiji, Italiji in Češki ni uspelo prebiti iz skupine B v izločilne boje. V teh bodo tako poleg Špancev in Italijanov v Sloveniji nastopili še Hrvati in Portugalci, ki so napredovali iz skupine D.

Maribor bo v četrtfinalu 31. maja gostil tekmo Španija – Hrvaška, v Ljubljani pa se bosta isti dan pomerili Portugalska in Italija. Cena vstopnic prve kategorije je sedem, druge pa pet evrov. Preostala četrtfinalna para bosta na sporedu na Madžarskem. V Budimpešti se bosta 31. maja pomerili Nizozemska in Francija, v Szekesfehervarju pa isti dan Danska in Nemčija.

Maribor bo gostil polfinalno tekmo 3. junija, cene vstopnic pa so 10 evrov za sedišča prve kategorije in osem za sedišča druge kategorije. Drugi polfinale bo gostil Szekesfehervar.

Finale EP-ja do 21 let bo v Ljubljani, ko se bosta najboljši ekipi letošnjega tekmovanja pomerili v Stožicah. Tekma, ki bo na sporedu v nedeljo, 6. junija, se bo začela ob 21. uri. Cene vstopnic bodo 15 oziroma 13 evrov.