Zlatko Zahovič se je dve leti po aferi SMS z Agimom Ibraimijem znova znašel v težavah. Foto: www.alesfevzer.com
Zlatko Zahovič se je dve leti po aferi SMS z Agimom Ibraimijem znova znašel v težavah. Foto: www.alesfevzer.com
Zahovič do nadaljnjega suspendiran
Nekdanji župan Križman o novi aferi Zahovič
Galić: Brez Zahoviča ni pravega Maribora

Potem ko je na novinarski konferenci nizkotno obračunal z novinarjem, se je Nogometna zveza Slovenije odločila, da zoper njega sproži disciplinski postopek.
Devet članov upravnega odbora vijoličastih se je zbralo v odsotnosti športnega direktorja. Dokončno odločitev glede njegovega statusa bodo sprejeli v naslednjih dneh, ko bo z Zahovičem opravljen razgovor.

Med hujše disciplinske prekrške uradnih oseb disciplinski pravilnik NZS-ja uvršča nešportno in neetično vedenje (1. alineja 24. člena) in kakršno koli spodbujanje ali razpihovanje rasnega, narodnostnega, etičnega, spolnega, jezikovnega, verskega, političnega ali drugega sovraštva, nasilja, nestrpnosti ali žalitve dostojanstva posameznika in skupine (26. a člen DP NZS), je obrazložil NZS.

Z uvedbo disciplinskega postopka NZS sledi načelu ničelne tolerance do rasnega, narodnostnega, etičnega, spolnega, jezikovnega, verskega, političnega in drugega sovraštva, nasilja, nestrpnosti ali žalitve dostojanstva posameznika in skupine, obenem pa se bo NZS še naprej zavzemal za spoštovanje v medsebojnih odnosih, ter obsojal vsakršen napad na človeško dostojanstvo, je še sporočil NZS.

V skladu s svojimi pristojnostmi bo na podlagi prijave organov NZS-ja o zadevi Zahovič odločal disciplinski sodnik NZS-ja.

Športni direktor Maribora se je po porazu Maribora s Krškim z 0:2 grdo spozabil in je z novinarjem EkipeSN Dejanom Mitrovićem, ki je Zahoviču postavil povsem "neškodljivo" vprašanje (ali je razočaran zaradi slabega obiska tekme), obračunal na osebni ravni. NK Maribor se je dan po incidentu opravičil in obsodil Zahovičeve besede, medtem ko opravičila Zlatka Zahoviča še vedno ni slišati.
V spomladanskem delu so vijoličasti v veliki krizi. Zaostanek za vodilno Olimpijo se je po dveh zaporednih porazih povečal že na visokih deset točk. 31. marca bo derbi v Stožicah.

Zahovič do nadaljnjega suspendiran
Nekdanji župan Križman o novi aferi Zahovič
Galić: Brez Zahoviča ni pravega Maribora