Pred dvema letoma je Maribor v drugem krogu kvalifikacij izločil WIT iz Gruzije, v tretjem pa je bil boljši Zürich. Prvo tekmo v Švici so Mariborčani dobili s 3:2, nato pa v Ljudskem vrtu klonili z 0:3. Poletno sezono so nadaljevali v Evropski ligi, kjer je bila premočna Sparta iz Prage. Foto: EPA
Pred dvema letoma je Maribor v drugem krogu kvalifikacij izločil WIT iz Gruzije, v tretjem pa je bil boljši Zürich. Prvo tekmo v Švici so Mariborčani dobili s 3:2, nato pa v Ljudskem vrtu klonili z 0:3. Poletno sezono so nadaljevali v Evropski ligi, kjer je bila premočna Sparta iz Prage. Foto: EPA
Udinese
Udinese bi se lahko v 4. krogu kvalifikacij pomeril z Bayernom. Za Nemce bi bila neuvrstitev v glavni del tekmovanja prava katastrofa, saj bo finale leta 2012 gostil prav München. Foto: EPA
Bayern
Bayern, ki je lani igral v finalu, bo novo evropsko sezono začel že 16. ali 17. avgusta. Foto: Reuters

Žreb bo 20. junija. Maribor bo tekmovanje začel kot nosilec, znanih pa je že 14 izmed 17 njegovih mogočih tekmecev. To so Dacia Kišinjev (Moldavija), Pjunik (Armenija), Borac Banja Luka (Bosna in Hercegovina), Skonto Riga (Latvija), Videoton (Madžarska), Bangor City (Wales), Torshavn (Fersko otočje), Linfield (Severna Irska), Tobol (Kazahstan), Flora Talin (Estonija), Breidablik (Islandija), Nefči Baku (Azerbajdžan), Škendija (Makedonija) in Skenderbeu Korce (Albanija).
Preostali trije mogoči tekmeci so prvak Črne gore (Mogren ali Budućnost) in zmagovalca prvega kroga kvalifikacij (igrali bodo Dudelange (Luksemburg), Valletta (Malta), Santa Coloma (Andora) in prvak San Marina).

Zanimiva tekmeca bi bila Dinamo ali Sturm
Povratne tekme bodo 19. in 20. julija. Če bo Maribor preskočil prvo oviro, ga v tretjem krogu kvalifikacij, ki bo na sporedu konec julija in na začetku avgusta, čaka precej hujši tekmec, saj tam ne bo nosilec. Tudi tu sta dva mogoča tekmeca že znana, to sta Glasgow Rangers in letošnji udeleženec osmine finala Köbenhavn.
Zelo verjetno bodo to še Bate Borisov (Belorusija), Maccabi Haifa (Izrael), Dinamo Zagreb (Hrvaška), Rosenborg (Norveška), APOEL (Ciper), avstrijski prvak (Sturm, Red Bull Salzburg ali Austria Dunaj) in Wisla Krakov (Poljska), za katero igra Andraž Kirm.

10 zmagovalcev tretjega kroga se bo v četrtem pomerilo med seboj za pet vstopnic v glavni del Lige prvakov.

Težko delo za Udinese
Udinese (s Samirjem Handanovićem?) bo na poti med elito moral preskočiti le eno oviro, ki pa bo zelo zahtevna. Med "neprvaki" v 4. krogu kvalifikacij najbrž ne bo nosilec. Znani so že trije nosilci - Bayern, Arsenal in Villarreal. Tekmovanju se bodo na tej stopnji pridružili še tretjeuvrščeno moštvo francoskega prvenstva (Lyon ali PSG) in pet zmagovalcev 3. kroga med "neprvaki".
Tam bodo igrali Benfica, Dinamo Kijev, Twente, Standard Liege, Rubin Kazan, drugouvrščeno moštvo švicarskega prvenstva (Basel ali Zürich), zmagovalec končnice za 2. mesto v Grčiji, Trabzonspor, drugouvrščeno moštvo danskega prvenstva in Politehnica iz Temišvara.
Žreb skupinskega dela 25. avgusta
V Ligi prvakov so že Manchester United, Barcelona, Chelsea, Real Madrid, Porto, Inter (1. boben), Valencia, CSKA Moskva, Marseille (2. boben), Otelul Galati (4. boben), Milan, Šahtar, Zenit St. Peterburg, Ajax, Bayer Leverkusen, Olympiacos, Fenerbahče, Manchester City, Lille, Borussia Dortmund in Napoli (še nedoločen boben).
Pridružili se jim bodo še švicarski prvak (Basel ali Zürich) ter 10 zmagovalcev kvalifikacij (5 prvakov in 5 "neprvakov"). Žreb skupinskega dela bo 25. avgusta v Monte Carlu.